Terra tevreden over open dag

WINSUM – Een moeder bij de decaan (studieadviseur) van Terra probeert zich een beeld te vormen van de procedure voor de schoolkeuze voor haar zoon. Dat valt niet mee in het bos met bomen met namen als oudergesprek, plaatsingswijzer, CITO-resultaten.

Gelukkig weet de decaan op de locatie Hamrik van Terra het haar duidelijk te maken. De vader en de zoon in kwestie weten nu dat de moeder het weet. Het is open dag bij Terra Winsum. In de keuken van de vestiging aan de Onderdendamsterweg zijn leerlingen bezig hapjes voor te bereiden voor de bezoekers. De leerlingen die als gastheer of gastvrouw moeten functioneren zijn in een fleurig groen shirtje gehuld. Op de parkeerplaats komt een zware delegatie aangewandeld: vader, moeder, opa, oma, een dochter en ook nog een groep acht leerling: ‘Gewoon er een gezellige middag van maken,’ zegt de vader.

Uiteindelijk bezochten zo’n 110 personen de locatie Onderdendam. Daarvan waren er ongeveer 40 adspirant-leerlingen. De locatie Hamrik trok ongeveer 1300 bezoekers waarvan 430 potentiële leerlingen waren. Jaap Noordhof van Terra: ‘Het is aantal waar ik tevreden over ben. Het is een heel klein beetje minder dan vorig jaar. Gezien de verwachtingen van de krimp van de leerlingenaantallen is dit gebied, zijn we zeer tevreden over de belangstelling van gisteren.’

Cookieinstellingen