Tijdelijk andere taakverdeling Eemsmond

Foto: Gemeente Eemsmond

UITHUIZEN – Het herstel van wethouder Sandra Herkströter duurt langer dan verwacht. Daarom heeft het college wethouder Herkströter voor een vaste periode van 16 weken verlof verleend. In overleg met de coalitiepartners stelt het college de gemeenteraad voor om de tijdsbestedingsnorm van de andere wethouders tijdelijk te verhogen.

Die verhoging houdt in dat wethouders Bouman en Sienot tijdelijk naar een tijdsbestedingsnorm van 100% gaan en wethouder Berends naar 80%. Harald Bouman neemt WMO en gezondheidsbeleid waar, Harrie Sienot neemt de taken op het gebied van doelgroepen, ouderenzorg, mantelzorg en nieuwkomers tijdelijk over en Theo Berends neemt de werkzaamheden op het gebied van sociale zaken en participatiebeleid op zich. Met deze vervangingsmaatregel wordt de bestuurlijke continuïteit zo veel mogelijk gewaarborgd.

De vervangingsmaatregel is een tijdelijke maatregel. Burgemeester Marijke van Beek: “Sandra Herkströter heeft aangegeven, zeker weer terug te zullen komen en daar gaan we dan ook van uit. We verheugen ons op haar terugkeer. Maar tot die tijd kunnen dingen niet blijven liggen en daarom stellen we de raad voor om de andere wethouders een tijdelijke urenuitbreiding te geven zodat zij taken kunnen waarnemen”.

Cookieinstellingen