Rustig, maar gezellig Repair Café Uithuizen

Foto: Facebook Repair Café Uithuizen

UITHUIZEN – ’t Was alwéér gezellig bij Repair Café Uithuizen vrijdagmiddag. Rustig was het deze keer eveneens.

Er was wat textiel en een koffiezetapparaat te maken. Bij het koffiezetapparaat bleek het verwarmingselement kapot en de eigenaar ervan gaat uitkijken naar een vervangend onderdeel daarvoor. Hij weet wat voor type koffiezetapparaat het is en hoe dat ding er uitziet, dus met een beetje mazzel gaat dat lukken. Bij het textiel ging het onder andere om het aanbrengen van nieuwe zomen. Dat was best lastig, want de betreffende stof was dermate dun, dat het nogal opkreukelde bij het voetje van de naaimachine. Gelukkig wist onze handige vrijwilligster daar wel raad mee.

Een moeder en haar twee kleine dochters, die in de bibliotheek moesten zijn, kwamen bij ons even een praatje maken en zijn nu op de hoogte van het bestaan van Repair Café Uithuizen. Uiteraard kregen ze wat te drinken aangeboden en toen ze weggingen kregen ze een pak koffiekoekjes van ons mee, omdat die vanmiddag toch niet meer op zouden komen en we nog genoeg hadden. We hadden tenslotte gerekend op méér bezoekers.

Daarna konden we al snel gaan opruimen en met een voldaan gevoel naar huis om te beginnen aan ons weekend!

Goed weekend allemaal en tot (de laatste vrijdag van) de volgende maand!

P.S.
We zijn bezig om onze aankondigingsberichten her en der aan te passen op de nieuwe situaties waarmee we te maken hebben. Bovendien gaat er bij de BMWE gemeenten meer “politiek actief” worden gelobbyd voor de vrijwilligersorganisaties, dat de gemeenten beter hun best gaan doen daarvoor. Uiteraard werken we graag met de gemeenten samen aan de leefbaarheid in de regio.

Bron: Facebook Repair Café Uithuizen

Cookieinstellingen