Roef Komduur is de beste voorlezer

Roef Komduur op de stoel, links van hem Daniëlle Wobbes
Roef Komduur op de stoel, links van hem Daniëlle Wobbes
Foto: WinsumNieuws

WINSUM – Woensdagmiddag, 21 februari, streden 13 schoolkampioenen uit 4 gemeenten om de titel ‘Beste voorlezer’ tijdens een regiofinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Roef Komduur van obs Tiggeldobbe in Winsum las volgens de jury het mooiste voor.

In de gemeenschappelijke ruimte van obs De Negen Wieken, waar de deelnemers voorlazen, werd door de aanwezigen adembenemend geluisterd.

Nadat iedereen zijn/haar verhaal had voorgelezen, ging de jury, bestaande uit wethouder Harmannus Blok, Eveline van der Heijden (Stichting Kinderboek Cultuurbezit) en Ietje Elich (Bibliotheek), in beraad.

Met een passage uit ‘De kleine kapitein’ van Paul Biegel won Roef en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde. Daniëlle Wobbes van gbs De Wierde (Winsum) werd tweede en is reserve in geval dat Roef niet mee kan doen.

De vorige maand 10 jaar geworden Roef zit in groep 7, opmerkelijk, aangezien de wedstrijd geldt voor kinderen uit groep 8. Jan ten Harkel, groepsleerkracht van Roef, hierover: ” Op school zijn we meer aandacht gaan geven aan het lezen. ’s Ochtends beginnen we daar mee. Roef leest graag, heeft zich fanatiek voorbereid en stond open voor tips; waar de juiste klemtoon, waar harder en zachter. Hij heeft het fantastisch opgepakt met dit resultaat als gevolg. Ik ben super trots op hem.”

Op 14 maart zijn er twee halve finales; in Veendam en Zuidhorn. Roef zal voorlezen in Zuidhorn. De beste twee van beide locaties gaan door naar de provinciale finale, die op 11 april in cultuurcentrum Beresteyn in Veendam zal worden gehouden.

De winnaar van die voorleeswedstrijd plaatst zich voor de landelijke finale, welke op 23 mei in Amsteveen zal plaatsvinden.

 

Cookieinstellingen