Minister Koolmees ondertekent 1000-banenplan

Burgemeester Van Beek ontvangt minister Koolmees
Burgemeester Van Beek ontvangt minister Koolmees
Foto: HogelandNieuws

UITHUIZEN – Maandagmiddag ondertekende minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen met burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond, verschillende regionale wethouders, de gedeputeerde van de Provincie Groningen, werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen en de Nationaal Coördinator Groningen een plan voor 1000 extra banen in het aardbevingsgebied.

Met het plan, waarvoor de minister 6 miljoen euro beschikbaar stelt, worden Groningers opgeleid om aan de slag te gaan in de bouw, techniek en andere kansrijke sectoren in de aardbevingsregio.

Voor de leefbaarheid en het toekomstperspectief van de regio is de beschikbaarheid van werk van cruciaal belang, vindt het kabinet. Een belangrijk onderdeel van de aanpak van de aardbevingsproblematiek is daarbij het 1000-banenplan.

Eerder op de dag had minister Koolmees het aardbevingsgebied rond Appingedam bezocht, waar hij met bewoners sprak die tijdelijk hun huis hebben moeten verlaten vanwege herstelwerkzaamheden.

Verder bracht hij nog een bezoek aan een leer-werktraject in Uithuizen, waar werkzoekenden worden opgeleid voor het herstellen van aardbevingsschade en het versterken van gebouwen.

Cookieinstellingen