Besluiten van burgemeester en wethouders van 27 februari 2018

Foto: gemeente Winsum

WINSUM – Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het hieronder in de laatste besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum d.d. 27 februari 2018

Aanwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels

Secretaris de heer F.J.G. Wiertz

Wethouder de heer M.M.H. Verschuren

Wethouder de heer B.G. Westerink

Wethouder de heer H. Blok

Bijdrage in vervangen van walbeschoeiing

Van een bewoner van de Waarman in Winsum is een verzoek ontvangen om een zwaardere walbeschoeiing te mogen plaatsen in de vijver, ter vervanging van de huidige die in slechte staat verkeert. De gemeente was tot nu toe eigenaar en dus onderhoudsplichtig. Het college besluit per strekkende meter beschoeiing een bedrag van € 150,- bij te dragen in de kosten, wanneer de bewoner zelf de beschoeiing vervangt. Gelijktijdig wordt het eigendom en toekomstig onderhoud overgedragen aan de bewoner. Voor deze kavel bedraagt de bijdrage ca. € 3300,- exclusief BTW ( 22 meter x 150,-).

Verlenging opdracht omgevingsdienst

Het college besluit in te stemmen met verlenging van de jaaropdracht en de dienstverleningsovereenkomst van de Omgevingsdienst Groningen (ODG) met een jaar. De ODG voert voor de gemeente Winsum de basismilieutaken uit.

Wijziging gemeenschappelijke regeling omgevingsdienst groningen

Wegens onduidelijkheid van een aantal belangrijke artikelen in de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Groningen, is de tekst uitgebreid geëvalueerd en geactualiseerd.

Het college besluit in te stemmen met de tekst van de gewijzigde gemeenschappelijke regeling van de ODG.

Ontwerpbestemmingsplan jongveestal in Sauwerd

Een agrarisch bedrijf aan de Singelweg 20 in Sauwerd’ heeft het voornemen om een bestaande loods uit te breiden met een jongveestal. Er is echter geconstateerd dat in het vigerende bestemmingsplan per abuis een bestemming is opgenomen die niet conform het huidige gebruik is.

Op voorstel van de provincie Groningen is ecologisch onderzoek gedaan naar de gevolgen voor het leefgebied van weidevogels, de effecten op nabijgelegen beschermde natuurgebieden en beschermde diersoorten. Uit het onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een ontwikkeling die op deze waarden inbreuk op doet.

Het college besluit in te stemmen met het (aangepaste) ontwerpbestemmingsplan en dit gedurende zes weken ter inzage te leggen om iedereen de gelegenheid te bieden een zienswijze naar voren te brengen.

Grondverkoop voor Uitbreiding schuur molen in Feerwerd

Eigenaar Dirk Doeglas heeft plannen met de schuur bij de koren- en pelmolen Joeswert in Feerwerd.

De heer Doeglas heeft in de schuur de molenwinkel gevestigd. Hij wil nu de schuur renoveren zodat er, naast een mooie winkel, ook ruimte gecreëerd wordt voor andere activiteiten.

Het college staat positief tegenover de plannen. Om uitbreiding van de schuur mogelijk te maken, besluit het college om de benodigde grond (ca. 8,9 vierkante meter) te verkopen aan de heer Doeglas. Een besluit over een eventuele cofinancieringsbijdrage, evenals een besluit over planologische toestemming, kan pas worden genomen als de plannen concreter zijn en hiertoe de aanvragen worden ingediend.

GEZAMENLIJKE COLLEGEBESLUITEN BMWE 

Meerjarenprogramma ‘Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat’

In 2015 hebben de Groninger colleges het meerjarenprogramma ‘Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat’ vastgesteld. De Groninger gemeenten willen samen de decentralisatie en de transformatie vormgeven en zorgen dat mensen voorzien zijn van een passend ondersteuningsaanbod.

Het college besluit het plan vast te stellen en in te stemmen met het ontwikkelmodel voor een financiële verdeelsleutel vanaf 1-1-2020. De gemeenteraad wordt middels een raadsmemo geïnformeerd.

Cookieinstellingen