Besluiten van burgemeester en wethouders van 13 maart 2018

Foto: gemeente Winsum

WINSUM – Wat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten? Lees het hieronder in de laatste besluitenlijst.

Verkorte besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum D.D. 13 maart 2018

Aanwezig:

Burgemeester de heer M.A.P. Michels, secretaris de heer F.J.G. Wiertz, Wethouder de heer M.M.H. Verschuren, wethouder de heer B.G. Westerink, wethouder de heer H. Blok

BEZWAAR TEGEN LIGPLAATSVERGUNNING ONGEGROND VERKLAARD

Op 25 oktober 2017 hebben b. en w. een ligplaatsvergunning verleend voor het afmeren van een woonschip binnen de ligplaats Schouwerzijlsterweg 1001 te Winsum. Tegen dit besluit is een bezwaarschrift ingediend. Het college verklaart de bezwaren ontvankelijk maar verklaart ze tevens ongegrond, omdat de aanvraag voor de ligplaatsvergunning voldoet aan de Woonschepenverordening. De Woonschepenverordening geeft hierin het college geen beoordelingsvrijheid.

POSITIONERING WERKPLEIN ABILITY BINNEN GEMEENTE HET HOGELAND

Over de positionering van Werkplein Ability binnen de nieuwe gemeente Het Hogeland krijgen de vier huidige gemeenteraden een raadsvoorstel en een conceptraadsbesluit voorgelegd. Het college besluit de stukken bij wijze van bekrachtiging vast te stellen en door te geleiden naar de raad.

VISIEDOCUMENT INWONERSKRACHT

Het visiedocument ‘Inwoners voorop in Het Hogeland’ bevat de visie op inwonerkracht voor de nieuw gemeente. Hierin staat op hoofdlijnen beschreven wat inwonerkracht is en hoe de nieuwe gemeente daarmee omgaat.
Het college stemt bij wijze van bekrachtiging in met de visie Inwonerkracht en geleidt het visiedocument voor behandeling door naar de gemeenteraad.

CONCEPTBEGROTING PROGRAMMA HERINDELING

Het college stemt bij wijze van bekrachtiging in met de conceptbegroting 2018 voor het programma herindeling en geleidt deze voor behandeling door naar de gemeenteraad.

**** GEZAMENLIJKE COLLEGEBESLUITEN BMWE VERGADERING 13 MAART ****

BENOEMEN ADVIESRAAD WMO/JEUGD VOOR BMWE-GEMEENTEN

Al enige tijd werken we aan het vormgeven van een nieuwe adviiesraad WMO/jeugd voor de BMWE-gemeenten. Het college besluit om de beoogde leden en voorzitter van de adviesraad voor een periode van 4 jaar te benoemen en de gemeenteraad hierover te informeren. Op 16 maart vindt dan de installatie plaats van de nieuwe adviesraad.

DEELNAME IN PROJECT BREEDBAND NOORD-GRONINGEN

Het project Breedband Noord-Groningen is een gezamenlijke initiatief van de gemeenten Eemsmond, Delfzijl, Loppersum, Appingedam,Ten Boer, Winsum, De Marne, Bedum en de voormalige gemeente Slochteren. Het project is in het leven geroepen om snel internet te realiseren in de buitengebieden van de negen aardbevingsgemeenten.

Nadat dit doel door de provincie is overgenomen en het stokje hiervoor aan de provincie is overgedragen, is de afgelopen jaren samen met vertegenwoordigers van de provincie, NCG en Economic Board intensief gewerkt aan de voorbereiding van de Regeling Snel Internet Groningen die uitvoering nu mogelijk maakt.

Het college besluit in te stemmen met de aanleg van breedband internet in het
buitengebied (witte gebieden) en hiervoor de afgesproken benodigde financiële bijdrage te doen.

INKOOP MEDISCHE ADVISERING WMO

Het college stemt in met de tekst en inhoud van het inkoopdocument voor de contractering
van (para) medische advisering voor het Wmo. De gemeenten Bedum, de Marne, Winsum, Eemsmond, Delfzijl, Appingedam en Loppersum willen samen een contract afsluiten voor advisering op het gebied van sociaal-medische adviezen.

BEGROTING GMR PUBLIEKE GEZONDHEID EN ZORG

De actualisatie begroting 2018 van de gemeenschappelijke regeling Publieke Gezondheid en Zorg is vastgesteld en voorgelegd aan de colleges van de deelnemende gemeenten. Het college besluit om de gemeenteraad voor te stellen niet gebruik te maken van de gelegenheid een zienswijze in te dienen.

UITBREIDING FORMATIE VOOR VERHAAL OP DE BIJSTAND

Verhaal van bijstand is een wettelijke bevoegdheid van gemeenten. Veel Nederlandse gemeenten maken gebruik van deze bevoegdheid. Dit houdt in dat de kosten van bijstand van een inwoner door gemeenten kan worden verhaald op de onderhoudsplichtige die zijn onderhoudsplicht niet of niet volledig nakomt.
De gemeenten BMWE hebben in de beleidsregels opgenomen dat ze van de wettelijke bevoegdheid om verhaal in te stellen, gebruik maken. De personele formatie voor het gehele bijstandsbestand van de BMWE- gemeenten is echter te laag. Het college besluit om de formatie uit te breiden van 0,4 fte naar 0,8 fte.

Cookieinstellingen