Snoeiwerk Aduarderdiep verdient geen schoonheidsprijs

Foto: WinsumNieuws

We kregen op de redactie al een aantal opmerkingen over het snoeiwerk langs het Aduarderdiep. Vandaag zette hoofd Beheer en Onderhoud van de gemeente Winsum Joost van Dijk het volgende bericht op Facebook:

“Er zijn werkzaamheden waar we trots op zijn en klussen die beslist geen schoonheidsprijs verdienen. Het snoeiwerk aan de haagbeplanting langs het Aduarderdiep behoort duidelijk tot deze laatste categorie. Niet het vakwerk waar Beheer & Onderhoud graag voor staat.”

Joost van Dijk, hoofd Beheer en Onderhoud gemeente Winsum

“Hoe snoeien we 8 kilometer overhangende haagbeplanting langs doorgaande wegen veilig én economisch?” Dat was de opgave waarvoor het team Beheer & Onderhoud zich geplaatst zag. Houd wegen én de eerste halve meter aangrenzende berm vrij voor het verkeer.

Beheer & Onderhoud koos een machine die in één werkgang de takken klepelt en de houtsnippers vergaart. Met drie werkdagen inzet economisch de meest voordelige oplossing met onderstaand resultaat, een halve meter opgeschoonde berm en haagplantsoen met ontvelde en gerafelde takken.

De natuur is sterk en de haagbeplanting hersteld relatief snel. Volgende week ontluiken de bladknoppen en eind april bieden de hagen langs het Aduarderdiep weer een groene aanblik. Tot zover de techniek.

De publieke reacties zijn duidelijk: zo niet!

Reden om de werkmethode opnieuw te bezien. Dit is niet het vakwerk waar Beheer & Onderhoud graag voor staat. Hoe kan het anders?
Daarvoor is een andere aanpak nodig, met een andere leverancier en gespecialiseerde machines.
Volgend voorjaar (2019) laat Beheer & Onderhoud graag aanzienlijk betere resultaten zien.”

Cookieinstellingen