Drukke banenmarkt bouw en techniek

Foto: Berto Merx

WINSUM – Het is gezellig druk op de banenmarkt voor de bouw en techniek bij Werkplein/Ability in Winsum die dinsdagochtend plaats vindt.

Een rij uitzendbureaus en organisaties die vrijwilligers zoeken, opleidingen en een stevig aantal werkzoekenden weten elkaar te vinden. “Ik heb belangstelling voor omscholing tot schilder,” vertelt een bezoeker bij de cappuccino die bij de ingang gratis wordt geserveerd. De rijdende mini-koffiebar van de Stichting Werk op Maat is altijd een succes bij dergelijke bijeenkomsten van Ability/Werkplein. “Ik heb altijd in een winkel gewerkt en ben nu werkloos. Die omscholing lijkt me wel wat,” vertelt de man en gaat weer naar binnen op zoek naar informatie.

De bezoekers vinden het sterke aan de bijeenkomst dat tal van werkgevers direct benaderbaar zijn. Een bezoeker is ontevreden. “Ik heb me tijden geleden opgegeven voor omscholing. Je hoort daar niets meer van.” Bij de koffiebar nemen een werkcoach en een werkzoekende afscheid van elkaar. “Ik bel je eind van de week over hoe het verder gaat,” zegt de werkcoach.

Cookieinstellingen