Cursus AVG voor sportverenigingen

Foto: CCI Groep

HET HOGELAND – Op 25 mei 2018 wordt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht.

In deze nieuwe privacywet staat dat bedrijven, overheden maar ook vrijwilligersorganisaties precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang. Ook de verenigingen in de nieuwe gemeente Het Hogeland moeten de komende maanden inspanningen verrichten om klaar te zijn voor deze wet. De vier gemeenten vinden het belangrijk dat persoonsgegevens bij sportverenigingen in goede handen zijn en organiseert daarom een cursus om de verenigingen ‘AVG-proof’ te maken. We maken daarbij gebruik van een door de Stichting AVG Verenigingen (https://avgverenigingen.nl/) ontwikkelde online tool en laten u door een expert begeleiden.

Deze workshop wordt georganiseerd door de buurtsportwerkorganisaties uit de nieuwe gemeente Hogeland (Huis voor de sport Groningen -de Marne, Eemsmond en Bedum- en Winsum Vitaal) en is bedoeld voor bestuurders van (sport)verenigingen (max. 2 personen per vereniging)

Tijdens deze korte, praktische en resultaatgerichte cursus van 2 avonden, wordt er de eerste avond met name ingegaan op de noodzaak en theorie van de wetgeving. De tweede avond worden de puntjes op de ‘i’ gezet m.b.t. de uitvoering van de benodigde acties. Na de twee avonden zijn alle deelnemende verenigingen ‘AVG-proof’ en ontvangen zij, als zij hun huiswerk hebben gedaan, een verklaring waarmee zij aangeven welke acties zij hebben gedaan om aan deze inspanningswet te voldoen.

Data en locaties: 11 juni 2018 & 2 juli 2018. Locatie is afhankelijk van de spreiding van de deelnemende verenigingen. Er zijn GEEN KOSTEN aan verbonden.

U kunt zich aanmelden vóór 1 juni 2018 via [email protected] o.v.v. uw naam, de naam van de vereniging en 06-nummer. Er kunnen maximaal 25 verenigingen deelnemen. VOL = VOL.  Snel opgeven is dus van belang!

 

Cookieinstellingen