Maandag en dinsdag staking streekvervoer

Foto: WInsumNieuws

UTRECHT – De voorzieningenrechter in Utrecht heeft donderdag besloten de staking in het streekvervoer niet te verbieden. Voor ons gebied betekent dit dat de stads- en streekbussen van Qbuzz en Arriva en de treinen van Arriva twee dagen, maandag 30 april en dinsdag 1 mei, niet zullen rijden.

Werkgevers hadden via een kort geding geprobeerd om de staking tegen te houden, maar kregen van de rechter hun gelijk niet.

Het leek er eerst op dat het in onze regio uitsluitend om de streekbussen van Qbuzz ging, maar vakbond FNV heeft laten weten dat álle regionale vervoerders staken.
Een woordvoerder van FNV: ‘Er rijden in heel Nederland geen streekbussen. Ook alle regionale treinen die niet van NS zijn, rijden maandag en dinsdag niet.

De werkgevers gaan ervan uit dat ze de tweedaagse staking in het streekvervoer niet meer kunnen voorkomen.

De enige mogelijkheid die de werkgevers nog hebben, is dat de vakbonden een cao-bod doen waar ze mee willen instemmen. De werkgevers verwachten niet dat er dit weekend een oplossing komt.

Via Twitter liet Arriva weten:
‘De vakbonden hebben een staking aangekondigd. We bekijken op dit moment welke gevolgen dit voor ons heeft. Houd er in ieder geval rekening mee dat er maandag 30 april en dinsdag 1 mei geen bussen en treinen rijden.’

Arriva liet zaterdagavond via social media weten: ‘In verband met de aangekondigde staking maandag en dinsdag a.s. adviseren we onze reizigers voor alternatief vervoer te zorgen.’

De meest recente updates kun je hier lezen.

Cookieinstellingen