Rood Zwart Baflo verpulvert VVSV ’09

ULRUM – Het laaggeklasseerde VVSV ’09 heeft op eigen veld niet, net als tegen nummer 2 De Lauwers (4-4), kunnen stunten tegen koploper Rood Zwart Baflo. Sterker nog, de Bafloërs lieten geen spaan heel van de Ulrummers, die met 0-10 nog heel goed wegkwamen.

Al na 20 seconden wees scheidsrechter Auke Broersma naar de stip. Jordy Potma schoot vanaf de linkerkant op doel, waarbij zijn inzet tegen de arm van Rick Meijer kwam. Vaste strafschoppennemer Duncan Torrenga gaf de bal aan ploeggenoot Mark van Zanten, die vanaf 11 meter doelman Patrick Valkema kansloos liet, 0-1.

Na de snelle openingstreffer was het eenrichtingsverkeer op het doel van VVSV-goalie Patrick Valkema. Het duurde ‘pas’ tot de 11de minuut dat de tweede Bafloër treffer werd gemaakt. Een lange bal naar voren van Chris ten Boer viel achter de Ulrummer verdediging, waar Jordy Potma opdook en vanaf randje ’16’ de bal in de bovenhoek joeg, 0-2. Twee minuten later zette Duncan Torrenga met een steekpass Potma vrij voor doelman Valkema, die nu Potma’s inzet keerde. De zwakke rebound van Mark van Zanten die volgde was daarna een simpele prooi voor de sluitpost van VVSV ’09.

De hardwerkende Mark van Zanten zou drie keer het net vinden

Toch moest hij even later wel de bal uit het net halen. Jordy Potma brak over rechts door, gaf voor en het was Melvin Folkerts die de bal bij de tweede paal oppikte en Duncan Torrenga de 0-3 gunde.

Twee minuten later was het alweer raak. Een prachtige steekpass van Melvin Folkerts bereikte Duncan Torrenga, die voor het doel Chris ten Boer wist te vinden. De centrale verdediger had weinig moeite om de 0-4 tegen de touwen te werken.

Pas in de 21ste minuut kwam de eerste, tevens laatste, doelpoging van de thuisploeg. Het was Michel Veldman die het van afstand probeerde, z’n schot ging rakelings over.

Rood Zwart Baflo zat er kort op en speelde voornamelijk op de helft van de thuisploeg. Nadat Mike Smit uit een afgeslagen hoekschop van Melvin Folkerts vanaf 30 meter snoeihard de paal had geraakt, was het na een half uur spelen Duncan Torrenga die uit een prima voorzet van Jordy Potma vallend binnenkopte, 0-5. Een minuut later ging de doelpuntmaker op solo en ging neer in het strafschopgebied. De lachende scheidsrechter Broersma zag er een “slechte schwalbe” in en liet terecht doorspelen.

Vijf minuten voor rust ging de bal wél op de stip. Bij een hoog ingebrachte bal van Melvin Folkerts zag de leidsman een overtreding van VVSV-er Rick Meijer in een duel met Mark van Zanten in de ‘vijf meter”. Duncan Torrenga maakte vervolgens vanaf de stip zijn derde treffer van de avond, 0-6.

Duncan Torrenga, ook goed voor drie treffers, op de hielen gezeten door VVSV-er Gerben Goeree

Laatst noemenswaardige van de eerste helft was een afstandsschot van Arjen Potma. De bal verdween via de vingertoppen van doelman Valkema op de paal.

Arjen Potma haalt uit

RZB-trainer Jan Potma wisselde in de rust Mischa Meinema voor Melvin Folkerts. Vijf minuten na de hervatting stuurde William de Roo Duncan Torrenga diep, die breed legde op Mark van Zanten. De lange Bafloër zag zijn inzet via VVSV-doelman Patrick Valkema over de achterlijn gaan. De daaropvolgende hoekschop van Torrenga werd door Mischa Meinema snoeihard tussen de palen gekopt, maar smoorde tussen de benen van Valkema.

In de 57ste minuut kreeg Rood Zwart Baflo z’n derde strafschop. Duncan Torrenga werd in het strafschopgebied van achter aangetikt door Rick Meijer, die daarmee verantwoordelijk was voor alledrie penalties. In alle gevallen werd hem de gele kaart bespaard door de goed leidende Broersma. Ook nu mocht Mark van Zanten van 11 meter aanleggen en schoot weer onberispelijk binnen, 0-7. Duncan Torrenga werd hierop naar de kant gehaald, zijn vervanger was Dennis Tromp, die in de spits plaatsnam.

Invaller Dennis Tromp pikte z’n goaltje mee

Ook Mark van Zanten maakte z’n derde treffer. Uit een afgemeten voorzet van de zeer goed spelende Jordy Potma kopte Van Zanten diagonaal binnen, 0-8.  Met nog 24 minuten op de klok was al duidelijk dat de dubbele cijfers zouden worden gehaald. Zeker toen ook Jordi Striedelmeijer in de 75ste minuut binnen de lijnen kwam voor Stefan Kruizenga en daarmee z’n debuut voor Rood Zwart Baflo maakte. In de 82ste minuut liet hij zich voor het eerst zien, maar z’n halve omhaal kon door doelman Valkema met de voet bij de eerste paal onschadelijk worden gemaakt. Een minuut later was het Dennis Tromp die op maat werd bediend door Mischa Meinema en van dichtbij de 0-9 aantekende.

Het slotakkoord was vervolgens voor “Striedel”. Vanuit stand schoot joeg hij de bal langs de verbouwereerde Patrick Valkema, die het leer alleen maar gehoord heeft, 0-10.

Voor het publiek gooide de RZB-debutant er tot slot nog een omhaaltje uit, maar verdween deze net naast.

De “Striedel Special Spectaculair” zou net naast gaan

Zo won de Potma-brigade voor de tiende keer op rij, kreeg het in die wedstrijden slecht 4 tegengoals en werd er 37 keer gescoord. Ondanks die mooie cijfers is het kampioenschap nog lang niet binnen. Het verschil met nummer 2 De Lauwers is immers maar 4 punten en het komend weekend moet men aantreden in Feerwerd, waar Ezinge wacht, de ploeg die in Baflo won (1-2).

De ‘lekkere’ overwinning van deze avond zal echter wel veel vertrouwen geven voor zaterdag.