Winsumer Jan Willem Nanninga lijsttrekker PvdA: “Ik reken op zes zetels”

Het tableau de la troupe van de PvdA-lijst. De Vissser ontbreekt.
Het tableau de la troupe van de PvdA-lijst. De Vissser ontbreekt.
Foto: Berto Merx

WINSUM – Jan Willem Nanninga wordt lijsttrekker van de PvdA voor de verkiezingen van de nieuwe gemeente Het Hogeland. De ledenvergadering van 15 mei moet daar nog mee instemmen.

Tijdens de 1 mei bijeenkomst van de PvdA Het Hoogeland in de voormalige synagoge in Winsum maakte het bestuur de lijst met kandidaten bekend. Mariëtte de Visser, de huidige wethouder in De Marne, staat op de tweede plaats. Janny Klei, op dit moment geen raadslid, prijkt op de derde plek. De huidige fractievoorzitter van de PvdA in Bedum, Jaap Heres, staat nummer vijf, gevolgd door de huidige fractieleider in De Marne, Mädi Cleerdin. Als het optimisme van Nanninga wat betreft de zes te behalen zetels, wordt bewaarheid, zal Lya Groenewoud (raadslid in de Eemsmond) het wel redden. De lijst met elf kandidaten die nu worden voorgedragen wordt nog aangevuld met lijstduwers. Wethouder de Visser liet zich verontschuldigen bij de presentatie van de kandidaten.

De lijst van de kandidaten.1. Jan Willem Nanninga, Winsum. 2. Mariette de Visser, Eenrum.3. Janny Klei, Uithuizermeden. 4. Jaap Heres, Bedum. 5. Mädi Cleerdin, Zuurdijk. 6. Lya Groenewoud, Uithuizen. 7. Esther van Dijken, Baflo. 8. Roelf Wierenga, Uithuizen. 9. Hans van der Heide, Ulrum. 10. Roel Kuiper, Bedum.11. Natalie Beukema, Uithuizen.

Ongeveer 30 personen bezochten de toch wel strijdbare 1 mei bijeenkomst.
Cookieinstellingen