ALV Dorpencoöperatie Reitdiepdal U.A. en Sauwerderpower

SAUWERD – Het is woensdagavond, 23 mei 2018. Een volle zaal in Ubbegaheem. De derde algemene ledenvergadering van de Dorpencoöperatie Reitdiepdal U.A. gaat om 20.00 uur van start.

Hoofdmoot van de vergadering: de jaarrekening en de vaststelling daarvan. Secretaris/penningmeester Han Limburg nam de aanwezigen mee in de financiële perikelen van de coöperatie. Uitleg volgde over het boekjaar, in dit geval lopend van 10 oktober 2016 tot en met 31 december 2017. Het winkelbedrijf, de Dorpswinkel, is buiten het jaarverslag gehouden. De winkel kent een verlengd boekjaar en de boeken zullen dus pas definitief zijn op 31 december 2018.

Het bestuur van de coöperatie

Over 2017 is een positief resultaat van € 3,421 welk bedrag toegevoegd wordt aan de algemene reserves van de coöperatie. De investeringsbegroting voor 2018 kent nog een ongedekt saldo van ca € 11.000. Dat tekort zal worden opgevuld door aanvullende financiering te zoeken voor het project ‘dorpskantoor’ en door een deel bij te passen uit de aflossingen die het winkelbedrijf doet op de lening die bij de coöperatie uitstaat.

De dorpencoöperatie is opgericht om voorzieningen in de dorpen Adorp, Sauwerd en Wetsinge (te helpen) in stand te houden. In het bijzonder om de winkel in Sauwerd open te houden. Met de hulp van heel veel vrijwilligers en gulle gevers is dat gelukt. De winkel is sinds september 2017 in volle glorie geopend.

Naast de winkel probeert de dorpencoöperatie ook op andere manieren de dorpen leefbaar te houden bv. allerlei diensten aanbieden aan verenigingen en.door bezig te zijn met energietransitie. Na de pauze gaf de heer Jaap Hoeksema uit Adorp daarover uitgebreide informatie (zonnepanelen, zonnepark, windmolens etc.)

Cookieinstellingen