Wethouder Bouman praat mee over verkeersveiligheid

Foto: persbericht

DEN HAAG – Op vrijdag 8 juni vond op het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een ronde tafel conferentie plaats over verkeersveiligheid in relatie tot smartphonegebruik.

Op initiatief van verzekeraar Interpolis en het ministerie waren de zogenaamde key-spelers op het gebied van verkeersveiligheid in Nederland uitgenodigd om onder leiding van Jeroen Pauw een basis te leggen voor verdere stappen om verkeersslachtoffers te voorkomen.

Namens de Vereniging Nederlandse Gemeenten was wethouder Bouman van gemeente Eemsmond uitgenodigd in zijn rol als coördinerend portefeuillehouder namens de gemeenten in Nederland. Samen met vertegenwoordigers van oa ANWB, VVN, universiteiten (waaronder de RuG), verzekeraars, brancheorganisaties, autofabrikanten werden vrijdag afspraken gemaakt om te komen tot een breed scala van acties en maatregelen om te proberen het aantal verkeersslachtoffers waar een relatie met smartphonegebruik van toepassing is te verminderen.

“Het aantal verkeersslachtoffers stijgt inmiddels weer na een aantal jaren van dalingen. Er zijn steeds meer signalen dat één van de factoren die daarbij een rol spelen het smartphonegebruik in het verkeer is. Daarvoor is in de ogen van de Nederlandse Gemeenten een landelijke aanpak nodig, waarbij we niet alleen aan campagnes denken, maar ook aan handhaving, inrichting van infrastructuur, technische innovatie, etc. Deze bijeenkomst heeft daarvoor een belangrijke bijdrage geleverd, naast andere initiatieven die op andere plekken worden geïnitieerd, zoals rondom de ANWB en de initiatieven die wij als gemeenten samen met de provincies en het Rijk in gang zetten. Alleen samen kunnen we, naast inspanningen in iedere losse gemeente, hopelijk komen tot een daling van het aantal verkeersslachtoffers”, aldus Bouman desgevraagd.

Cookieinstellingen