Druk bezochte opening “De Ploeg van de Blauwe Schuit”

KLEIN WETSINGE – In het kerkje vond vanmiddag, 24 juni 2018, onder grote belangstelling de opening plaats van de expositie ‘De Ploeg van de Blauwe Schuit”.

De expositie beslaat 58 schilderwerken van 43 cursisten van Marleen Bakker en Renate Martini die een atelier bestieren in de Blauwe Schuit in Winsum.

Marleen en Renate, de dag voor de opening

De 58 werken op de expositie zijn geïnspireerd op de hoogtijdagen van De Ploeg, maar verder uiterst divers. “Onze cursisten hebben met hun eigen palet geschilderd, en in hun eigen stijl, maar wel op De Ploeg-manier”, legt Marleen Bakker uit. “De afgelopen maanden konden ze meedoen aan inspiratieworkshops en een lezing volgen over De Ploeg. Het heeft een rijke oogst opgeleverd: portretten, landschappen, naakten, abstracte werken en ook drukwerken, net zo gevarieerd als het werk van De Ploeg zelf.”

Het openingswoord werd vanaf de kansel verricht door Deddo Houwen, voorzitter van de Stichting 100 jaar De Ploeg.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Highland Stringband.

De expositie duurt tot 14 juli 2018 en is in principe dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Wel kan de kerk af en toe dicht zijn vanwege een besloten bijeenkomst. Wie van tevoren zeker wil weten dat de deuren open zijn, kan bellen met Nicolaas Geenen: 06 54685405.

Cookieinstellingen