Winsum krijgt twee weken extra om mee te doen aan snel internet

Foto: Berto Merx

Winsum – Inwoners van de gemeente Winsum krijgen twee weken extra tijd om te beslissen of ze snel internet willen.

Het snelle internet is bedoeld voor huishoudens, adressen die op dit moment van een commerciële provider geen snel signaal krijgen aangeboden om wat voor reden dan ook. Het gaat dan vaak om mensen of instellingen en bedrijven in de buitengebieden.. De provincie Groningen stimuleert het leveren van snel internet als onderdeel van de economische versterking van de provincie  als gevolg van de aardgasschade.

Date Hoitema, woordvoerder van Kabelnoord, legde donderdagavond tijdens een inloopbijeenkomst in het dorpshuis in Baflo uit hoe de vlag erbij hangt voor Winsum: “Er zijn 448 adressen die voor snel internet in aanmerking komen in de gemeente Winsum. Er moet vijftig procent hiervan meedoen anders kan het niet uit. We geven mensen twee weken extra tijd om zich bij ons op te geven.” Hij wijst erop dat een aansluiting straks als de aannemer klaar is zo’n  vijf duizend tot  acht duizend euro gaat kosten.

De aanleg van de hoofdkabel vordert gestaag. De back-bone die bij Zoutkamp vanuit Friesland de provincie Groningen binnenkomt is inmiddels al tot bij de NAM-locatie van Munnikenzijl ingegraven. Gemiddeld legt men 7 kilometer per dag af.

De campagne voor het snelle internet in de gemeente Eemsmond is vorige week begonnen.

Zie ook: www.kabelnoord.nl

Cookieinstellingen