Meet and Greet de ChristenUnie en lever input

Foto: United Artist Inc.

Het wordt tijd om aan het werk te gaan, voor al die mannen en vrouwen op de kieslijsten. Er moet een programma komen. En tot nu toe is alleen het CDA in staat geweest om de kiezers een 19 pagina’s – ofzo – document te presenteren met de antwoorden op de vraag: Waar moet het heen met Het Hogeland?

De ChristenUnie is in ieder geval hard aan het werk . Met een inloopavond voor iedereen op 11 juli om  “input op te halen voor dat verkiezingsprogramma,” zo meldt de partij. In het dorpshuis van Onderdendam kan men er terecht vanaf 19.30 uur. Tot 21.30 uur kan men dan – heel modern woord – die input leveren, dus suggesties, kwestie, zaken die aandacht verdienen.

Huidige en kandidaat raadsleden en wethouders zijn aanwezig om in gesprek te gaan met de aanwezigen. Een soort Meet and Greet. Nog niet duidelijk is of Nannet Gijzen er zal zijn als (huidig-), (ex-) en/of toekomstig raadslid. Maar het zal er in ieder geval inhoudelijk goed aan toegaan.

Er ligt de zware vraag op tafel – er zijn letterlijk tafeltjes met onderwerpen – over de energietransitie. “Hoe gaan we daarmee aan de slag binnen Het Hogeland? Veel dorpen zijn hier al mee bezig, veelal in lokale energiecoöperaties. Hoe kan de gemeente dat faciliteren en hoe verhoudt zich dit tot de grote commerciële zon- en windparken?”

Nog een zwaar thema is leefbaarheid. “In een grote gemeente met heel veel dorpen is het de vraag hoe we de leefbaarheid kunnen vasthouden en vergroten. Hoe verhoudt de gemeente zich tot de dorpen is daarbij de vraag,” zo legt de CU ons het probleem voor.

Het derde thema gaat over drie samenhangende kwesties: landbouw, natuur en visserij. “Een belangrijk thema voor de nieuwe gemeente. De landbouw is een grote bedrijfstak en beheert een groot deel van onze natuur. Hoe gaat dat samen? En hoe behouden en versterken we de visserijsector?”

En voor wie hier niets tussen zit, is er nog een vrije tafel : “De laatste tafel is ingericht als een vrije tafel. Hier mogen alle overige onderwerpen aan bod komen. ChristenUnie Het Hogeland hoort graag wat er bij de inwoners leeft en wil daar in het op te stellen verkiezingsprogramma haar visie op geven.”

Op 11 juli, ijs en weder dienend,  speelt de winnaar van Rusland/Kroatië  tegen de winnaar van Engeland/Zweden. Maar een echte gedreven CU-aanhanger zal zich toch daardoor niet laten weerhouden om een inhoudelijke discussie over de toekomst van ons aller Hogeland te voeren..

Cookieinstellingen