Wethouder Herkströter reikt Klik&Tik certificaten uit

De Klik&Tik groep met de certificaten.
De Klik&Tik groep met de certificaten.
Foto: Berto Merx

UITHUIZEN – Trots zijn ze, de deelnemers aan de cursus Klik&Tik in de bibliotheek in Uithuizen als ze uit handen van wethouder Sandra Herkströtter het certificaat krijgen uitgereikt.

“Ik kon helemaal niks op de computer,” zegt een van de deelnemers achter de laptop. “Het is een gezellig clubje, tijd voor koffiedrinken en dan aan het werk,” zegt de ander over de cursus.

In samenwerking met Biblionet en de gemeente verzorgen vrijwilligers laagdrempelige instapcursussen voor mensen die wat achterlopen in de digitale revolutie. Woensdagmorgen kreeg de groep van acht deelnemers het certificaat uitgereikt voor het afronden van deze cursus op het eerste niveau.

Herkströter (SP) mag zelf ook wel een beetje trots zijn: “Dit is voor het tweede jaar dat Klik&Tik hier loopt. De gemeenten Eemsmond en Stadskanaal hebben vorig jaar het project in de proeftuin uitgevoerd. En het blijkt dat deze aanpak werkt. Het is voor mij als wethouders met het sociaal domein in de portefeuille heel plezierig om te zien dat de cursus aanslaat. In de participatiewet worden eisen gesteld aan mensen wat betreft taalvaardigheid. Met deze cursus voegen we daar ook digi-vaardigheid aan toe. De overheid, werk, vrijwilligerswerk, verenigingen, scholen, alles gaat steeds meer digitaal. Deelnemen aan de samenleving vergt dat je met de computer kunt omgaan,” aldus Herkströter.

In het dankwoordje stelde ze: “Het was een pittige cursus, zeker voor de vrijwilligers die hem verzorgden. We vragen steeds meer van elkaar en het is door hun inzet dat deze cursus is geslaagd.”

Cursisten demonstreren wethouder Herkströter de opgedane vaardigheid op de laptop.
Cookieinstellingen