Schoolverlaters ontvangen indrukwekkend boekje

Foto: VVV Bedum

BEDUM – De schoolverlaters van de basisscholen in de gemeente Bedum ontvangen deze week een bijzonder boekje als aandenken.

De leerlingen van de basisscholen – De Horizon, Regenboogschool, Togtemaarschool en Walfridusschool – in Bedum en de basisschool ’t Groenland in Zuidwolde ontvangen ‘Stolpersteine in de Gemeente Bedum , een wandel- en fietsrouteboekje. Waarin beschreven wordt de kleine monumenten – Stolpersteine – bij de woningen van de slachtoffers 1940 – 1945. Deze struikelstenen moeten de herinnering levend houden aan de slachtoffers van het naziregime.

Het bijzonder boekje is op 25 april 2018 uitgekomen en het eerste exemplaar is overhandigd aan burgemeester Erica van Lente. Zeer indrukwekkend met veel informatie, dat verzamelt is door de Historische vereniging Gemeente Bedum is ook een eerbetoon aan de omgekomen slachtoffers. In samenwerking met het Herdenkingscomité en de werkgroep Stolpersteine Bedum heeft dorpsbelangenvereniging APB Bedum een subsidiebedrag ontvangen van Loket Leefbaarheid . Daardoor kunnen de schoolverlaters een herinnering ontvangen. Opdat wij niet vergeten.

Bij afgifte van de boekjes waren de ontvangers van de scholen diep onder de indruk van deze geste. Tijdens het afscheid zal er op school aandacht aan worden besteed.

Bron: VVV Bedum

Cookieinstellingen