Gemeentebelangen: “Grote kippenschuur past niet bij Roodeschool”

Roodeschool: Geen plaats voor kippenfarm
Roodeschool: Geen plaats voor kippenfarm
Foto: HogelandNieuws

ROODESCHOOL – GemeenteBelangen Het Hogeland wil weten waarom de grote kippenschuur die gepland staat aan de rand van Roodeschool niet op een perceel in de polder gebouwd kan worden. In een reeks vragen aan het gemeentebestuur van Eemsmond, over de gang van zaken rond de geplande kippenfokkerij in Roodeschool, stelt deze partij de onrust in het dorp hierover aan de orde. 

Vorige week donderdag was een informatiebijeenkomst in Roodeschool over de komst van een mega kippenschuur vlak buiten het dorp. “Onze fractie assistent Marjan Stel was hierbij aanwezig. Op deze avond bleek duidelijk dat Roodeschool niet zit te wachtten op de komst van bijna 50.000 kippen aan de dorpsgrens. Voor deze plannen is dus geen draagvlak. Dus dan ook niet doen,” zo laat GB weten.

Ruim 200 van de 350 gezinnen in Roodeschool hebben bezwaar aangetekend tegen de komst van de mega kippenschuur aan de rand van het dorp. Men vreest dat als er westenwind staat, het dorp waarschijnlijk in de stank van deze schuur zit. Doordat de initiatiefnemer een bepaald soort vrije uitloop voor zijn kippen nastreeft wordt het geplande bedrijf niet gezien als intensieve pluimveehouderij. “Dit lijkt een trucje, want maar 15 procent van de kippen kan naar buiten.

GB stelt dat de bewoners een visie van de gemeente op deze problematiek misswen. De initiatiefnemer van deze megastal heeft ongeveer 3 jaar geleden geprobeerd in de polder vlak bij een ander pluimveebedrijf uitbreiding te realiseren. Dit is niet gelukt omdat hier wel tegen regels werd aangelopen. “Roodschoulsters willen dat de gemeente zich hard maakt voor deze polderuitbreiding aan de Dwarsweg. Dit zijn wij met hen eens. Ook de initiatiefnemer lijkt er de voorkeur aan te geven om in de polder te bouwen, maar hij zet de plannen aan de Hooilandseweg door tenzij er mogelijkheden zijn aan de Dwarsweg om te bouwen,” aldus GB

GemeenteBelangen vindt wel dat hij dan ook vast moet leggen dat hij nooit en te nimmer een aanvraag zal doen om aan de Hooilandseweg een bedrijf te beginnen. 

 

 

Cookieinstellingen