Dorpsvisie Zandeweer-Eppenhuizen-Doodstil bekend

ZANDEWEER –  Vrijdagavond werd de ‘Dorpsvisie’ van Zandeweer, Eppenhuizen en Doodstil gepresenteerd in dorpshuis het Klokhoes. Alle aanwezigen in de voormalige veilinghal waren positief over hetgeen getoond werd.   

Nadat Goos Gosling Slotegraaf (voorzitter Vereniging Dorpsbelangen Zandeweer) iedereen welkom had geheten volgde uitleg van de dorpsvisie, ondersteund door een Powerpoint-presentatie. Het zou binnen 20 minuten moeten gebeuren, maar dat lukte niet helemaal.

Drs. Goos Gosling Slotegraaf

Kort samen gevat: Met z’n allen – inwoners van Zandeweer, Eppenhuizen en Doodstil – de idealen van de dorpsvisie verwezenlijken. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester Marijke van Beek. Zij liet weten het initiatief toe te juichen. Ze maakte na haar speech ook nog even van de mogelijkheid gebruik om te zeggen dat ze met veel plezier terugkijkt op de periode dat ze burgemeester van gemeente Eemsmond is geweest.

Burgemeester Marijke van Beek

Daarna was het de beurt aan Siemon van Dam, die Jan Veldman – winnaar K. ter Laanprijs 2017 – mocht interviewen, maar niet voordat hij nog even wat kwijt moest over het lange ‘optreden’ van Slotegraaf. “Ik wis dat r wat over dörpsvizie ging vertel’n, mor nait dat er t hailmoal veur ging leez’n”. Met moeilijke vragen werd vervolgens geprobeerd Jan Veldman in verlegenheid te brengen, wat uiteindelijk eindigde in “Dom gezwets” zoals iemand zei, maar wat dan wel weer zeer vermakelijk was. Na enkele bekentenissen nam Jan Veldman zijn gitaar ter hand en zette in met zijn alom bekende “Doen ien Oskerd”.

Reacties

Cookieinstellingen