Bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met autisme

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland en Autisme Netwerk Groningen organiseren op maandag 1 oktober een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met autisme in De Blauwe Schuit te Winsum.

Autisme heb je nooit alleen
Autisme. Eigenlijk moeten we zeggen Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Hieronder vallen klassiek autisme, Asperger en PPD-NOS (waaronder subgroep McDD).
Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme word je geboren en blijft gedurende je hele leven een rol spelen. Het wordt niet veroorzaakt door de opvoeding.
Autisme heeft invloed op alle terreinen van het leven, op de opvoeding, het onderwijs, wonen, werken, vrije tijd en relaties.
Autisme betekent een leven lang anders. Dat heeft gevolgen voor de persoon met autisme zelf. Maar zeker ook voor de naasten van de persoon, de mantelzorgers. Of het nu gaat om een partner, een kind, een broer of zus, een kleinkind of een ouder.

Bijeenkomst voor mantelzorgers
Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over autisme van een medewerker van het Autisme Netwerk Groningen en vertelt een mantelzorg haar ervaringsverhaal. Daarnaast kunt u ervaringen delen met andere mantelzorgers.
Tevens willen we deze gelegenheid gebruiken om te kijken of er behoefte is een lotgenoten- of gespreksgroep voor en van mantelzorgers van een naaste met autisme.

De Blauwe Schuit

Warfstraat 1, 9951 BS Winsum.
Het programma is van 19.30 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis!

Bent u hierin geïnteresseerd en woont u in de gemeente Bedum, De Marne, Winsum of Eemsmond? Dan stellen wij het op prijs wanneer u zich van te voren aanmeld bij het Steunpunt Mantelzorg Hogeland:
Monica Blom, T 06 488 74 339 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur), M [email protected]

Cookieinstellingen