Snoeihout? Laat het gratis ophalen!

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Van maandag 29 oktober t/m vrijdag 9 november rijden de medewerkers van Beheer en Onderhoud weer de snoeihoutronde. U kunt uw snoeihout dan gratis laten ophalen. Uiterlijk 24 oktober aanmelden.

Alleen snoeihout dat is aangemeld, wordt opgehaald. U kunt dit aanmelden tot en met woensdag 24 oktober via de website en u kunt tijdens openingstijden bellen naar (0595) 44 77 77.

De spelregels

U mag maximaal 2 m3 aanbieden. Het hout moet netjes gestapeld aan de kant van de weg liggen, niet vastgebonden, wel met alle takken in één richting.
Leg het snoeiafval op de eerste dag van de route voor 07.30 uur aan de kant van de weg. De route wordt maar één keer gereden! Als u het hout tijdig heeft aangemeld en neergelegd, wordt het in ieder geval opgehaald. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het hout een aantal dagen blijven liggen.
Woont u aan een straat waar ook de vuilophaalwagen niet kan komen? Leg uw snoeiafval dan op de plaats waar u normaal uw huisvuilcontainer aanbiedt.
Snoeihout bestaat uit takken. Dus geen boomstammen of stronken, of puin!

Waar en wanneer

Winsum: maandag 29 en dinsdag 30 oktober

Adorp en Sauwerd: woensdag 31 oktober en donderdag 1 november

Voor deze routes geldt een uitloop op vrijdag 2 november

Baflo, Tinallinge, Rasquert, Den Andel, Ranum en Saaxumhuizen: maandag 5 november en dinsdag 6 november

Garnwerd, Feerwerd, Ezinge en Aduarderzijl: woensdag 7 november en donderdag 8 november

Voor deze routes geldt een uitloop op vrijdag 9 november

Houtsnippers

Op de vrijdagen 2 en 9 november kunt u gratis houtsnippers ophalen bij de gemeentewerkplaats aan de Schouwerzijlsterweg 8a. Let op: dit geldt zolang de voorraad strekt! U kunt op deze dagen ook zelf uw snoeihout brengen. Dit kan van 08.00 tot 15.00 uur.

Cookieinstellingen