Slotdebat gemeenteraadsverkiezingen HHC Warffum ‘live’ op HogelandNieuws

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – 21 november aanstaande is het zo ver: de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Het Hogeland worden gehouden. Door de vier gemeenten die samen Het Hogeland gaan vormen is al het nodige werk verzet. Er zijn al veel beslissingen genomen, plannen gemaakt en voorbereidingen getroffen, maar welke partijen gaan politieke verantwoordelijkheid nemen? Welke partijen gaan de controlerende rol vervullen en welke personen komen in de nieuwe gemeenteraad?

 

 

Tussen welke partijen kun je kiezen? Wat zijn hun standpunten? Hoe willen ze Het Hogeland door de eerste jaren heen loodsen? Wie zijn de lijsttrekkers? Hoe komen ze over? Wie debatteert het beste? Wie krijgt jouw vertrouwen?

Om je te helpen een juiste afweging te maken, is het goed om alle lijsttrekkers bij elkaar aan tafel te zetten, ze te bevragen en met elkaar te laten debatteren over diverse onderwerpen die onze nieuwe gemeente – en dus u – aangaan. En dat gaat gebeuren!

 

Dag van de Democratie

Op vrijdag 16 november, de Dag van de Democratie, zullen de lijsttrekkers van de negen partijen deelnemen aan het door HogelandNieuws georganiseerde lijsttrekkers- slotdebat.

De politieke leiders zullen ten overstaan van 300 mensen en draaiende camera’s spreekwoordelijk met ‘de billen bloot’ moeten. Als gespreksleiders treden Koos Bijlsma (Dagblad van het Noorden) en Cees van de Meent (HogelandNieuws) op. Zij zullen die avond de lijsttrekkers het hemd van het lijf vragen. Oók zullen twee leerlingen van het HHC Warffum in debat gaan met de lijsttrekkers over onderwijs.

 

Muzikale omlijsting

Om de sfeer nog wat te verhogen zullen Anne Osinga en Jaap Rosema, bekend van De Kósters, voor aanvang en in de pauze van het debat optreden.

 

Lijsttrekkersdebat informatie:

Wanneer:  vrijdag 16 november

Waar: Het Hogeland College (HHC) A.G. Bellstraat 2, 9989 EB Warffum

Aanvang: 20.00 uur, einde: ca. 22.00 uur

De toegang is gratis en de eerste kop koffie wordt aangeboden.

Je kunt het debat bijwonen door plaatsen te reserveren.

Reservering via: [email protected] onder vermelding van naam en woonplaats.

Er is ruimte voor ongeveer 300 personen. Een aantal kaarten is gereserveerd voor leerlingen van het HHC Warffum. Reservering vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst.

Er is óók gelegenheid voor de media om de avond te bezoeken en verslag te doen. Graag wel even aanmelden via [email protected].

Houd rekening met correct parkeren. Parkeer niet voor opritten, op stoepen, gevaarlijke of hinderlijke plaatsen.

Voor de thuisblijvers is er toch de mogelijkheid om het debat ‘live’ te volgen. Het debat wordt namelijk in het geheel uitgezonden via de Facebookpagina’s van HogelandNieuws.

 

 

 

Cookieinstellingen