Eltjo Dijkhuis in de bres voor sportvissers, CDA nog steeds op werkbezoeken

Foto: All men & Co.

Eltjo Dijkhuis, de aanvoerder van GemeenteBelangen gaat het opnemen voor de sportvissers op Het Hogeland.

De sportvissers in Het Hogeland maken zich zorgen dat ze niet meer kunnen vissen tussen Onderdendam en Bedum. Dit visparcours de Grote Haver is nu goed bereikbaar en GemeenteBelangen is van mening dat dit zo moet blijven. “Wij zijn benaderd door de Sportvisserij in Het Hogeland. Zij maken zich grote zorgen dat reguliere visplekken niet meer zijn toegestaan en dat de Grote Haver onbereikbaar wordt voor de sportvissers. Volgens de sportvissers wordt de weg namelijk voor autoverkeer afgesloten,” zo is hen door de gemeente Bedum gemeld. 

De sportvissers zijn hierover hogelijk verbaasd. Zij stellen dat met afgevaardigden van HSV Bedum, Onderdendam en het district Hunsingo van Sportvisserij Groningen Drenthe duidelijke afspraken met de gemeente Bedum zijn gemaakt over de bereikbaarheid en het gebruik van de Grote Haver, maar dat deze nu worden gewijzigd, aldus GemeenteBelangen die hier opheldering over eist. “Het kan niet zo zijn dat eenzijdig spelregels worden gewijzigd. GemeenteBelangen is van mening dat het visparcours bereikbaar moet blijven voor sportvissers,” Er zijn meer dan 3000 sportvissers in Het Hogeland, waarvan de hengelclub Onderdendam alleen al 1000 leden heeft. “Deze vereniging is daarmee waarschijnlijk de grootste sportvereniging van de nieuwe gemeente. Wij vinden dat je als gemeente goed met deze sportclub moet omgaan,” zo stelt GB-lijsttrekker Eltjo Dijkhuis.

In de winkel in Sauwerd.

In Adorp ging het CDA op bezoek bij het agrarisch bedrijf van de familie Derksen. Dit bedrijf is straks gevestigd in het zuidelijkste deel van de nieuwe gemeente. Gesproken werd over het belang van de agrarische sector voor de nieuwe gemeente, de samenwerking met het Groninger Landschap en de verduurzaming van de sector.  Ook werd een bezoek gebracht aan de dorpswinkel in Sauwerd die wordt gerund door de dorpscoöperatie Rietdiep. “Prachtig om te zien hoe een dorp zelf een belangrijke voorziening in stand houdt,” zo laat CDA-campagneleider Harma Dost weten.

Cookieinstellingen