Groots onthaal voor Sint in Adorp en Sauwerd/Wetsinge

ADORP/SAUWERD – Nadat Sinterklaas -en zijn zwarte pieten- veilig bij de school in Adorp waren aangekomen werd de tocht naar het dorpshuis Atharpe te voet afgelegd. 

Besloten was namelijk dat de Sint eerst Adorp (voor de tweede keer in de historie van intochten) ) zou bezoeken en dan Sauwerd. Normaal arriveerde hij per boot in de haven van Sauwerd.

Op het -nieuwe- dorpsplein verzamelden vele -en veelal verklede- kinderen zich met hun ouders, grootouders enz. Zij werden bezig gehouden door DJ-Pieten. Rond 13.15 uur arriveerde de Sint op het plein en werd daar welkom geheten door de burgemeester van Adorp/Sauwerd.

Vervolgens toog het gezelschap baar binnen, naar de gymzaal van het dorpshuis. Daar barstte het kinderfeest los. (zie foto’s in de serie boven de tekst, foto’s. 1 t/m 47 en het eerste deel van de film onderaan).

Na het feestje in Artharpe was er even rust voor de Sint -met lichte bronchitis-. Daarna vertrok hij met zijn gezelschap naar het station van Sauwerd waar hij werd opgehaald met een tractor met bolderwagen om na een korte rijtoer door Sauwerd aan te komen bij het dorpshuis Ubbegaheem. Daar had zich al een grote menigte verzameld die werd warm gehouden (net als in Adorp) door de DJ-pieten.

Na verwelkomd en toegezongen te zijn werd het feest voor de kinderen in de -bomvolle- grote zaal voortgezet. (zie foto’s in de serie boven de tekst, foto’s. 48 t/m 91 en het tweede deel van de film onderaan).

Foto’s/film/tekst: Auwert Postmus

 

Cookieinstellingen