Sinterklaas komt niet per boot, maar met stoere John Deere

MOLENRIJ/KLOOSTERBUREN – Veel kinderen uit Molenrij, Broek, Kleine Huisjes, Kloosterburen en Kruisweg hadden zich zaterdag verzameld bij het haventje in Molenrij. Fanfarekorps St. Caecilia  vermaakte de wachtende kinderen op vrolijke noten.

Niets leek een mooie intocht in de weg te staan, maar …
Een sportieve Piet peddelde, tot groot genoegen van de kinderen, in een soort badkuip naar het haventje. Kort daarna kwam de pakjesboot in beeld, de spanning steeg op de kade.
Toen de boot had aangelegd en de Pieten al wat pepernoten uitdeelden, kwamen ze erachter dat ze ‘iets’ vergeten waren. De boot was er,  de Pieten waren er, de pepernoten waren er, maar waar was Sinterklaas?
De Pieten zochten in de haven, de tuinen en straatjes, maar géén Goedheiligman te vinden.
De kinderen snapten er niets van. Na een tijdje onzekerheid kwam er uit de richting van Wehe Den Hoorn een stoere John Deere- tractor aanrijden. De meesten herkenden de tractor wel, die is van Kor Berghuis, de agrariër en wethouder, maar er zat, of beter, er stond iemand naast de cabine. Naarmate het groene ‘gevaarte’ dichterbij kwam herkenden de kinderen, tot hun opluchting en plezier, de passagier,  Sinterklaas!!!
Hoe kwam Sint nou op de trekker van Kor?
Kor schreef het op Twitter:
“Plots stond Sint op het erf met de hoofdpiet. De overige Pieten waren met de boot weggegaan zonder Sint. Ik heb de Sint maar snel een lift gegeven naar Rieg, waar de teleurgestelde kinderen allang stonden te wachten. Zo is het toch weer goed gekomen en waren alle kinderen toch weer blij.”
Na de Pieten een standje te hebben gegeven, begroette Sinterklaas de blije kinderen. De stoere tractor werd ingeruild voor een paard met koets en achter de muzikanten van St. Caecilia  zette een vrolijke optocht koers naar het Kronkelhuis in Kloosterburen waar nog een Sinterklaasfeestje werd gevierd.
HogelandNieuws/ De Marne maakte van de aankomst een fotoreportage die boven de tekst te bekijken is.
Mocht jij of je kind(jes) op een foto staan en wil je dat (liever) niet? Stuur een mailtje aan [email protected],  vermeld het nummer van de foto en ‘Molenrij’. We zullen de foto(s) dan zo snel mogelijk verwijderen.
Cookieinstellingen