Onnodige nederlaag SV Bedum tegen Noordscheschut

Foto: Eemsmondsport
BEDUM – Het Noordscheschut van trainer Marc van Meel heeft op de valreep drie punten in de zak gestoken in het duel met thuisclub SV Bedum. In het schemerdonker konden de verkleumde toeschouwers, waaronder Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten, nog net zien hoe Nick Koster uit een voorzet van Melvin Mol de bal achter doelman Jos Broekmans wist te koppen. De 0-1 was gezien de kansenverhouding niet eens onverdiend, maar vanuit Bedumer oogpunt een onnodig opgelopen nederlaag.
Bedum startte zaterdagmiddag  vol goede moed na de eclatante 6-1 overwinning op Gorecht. Het enige smetje op dat duel was de rode kaart van Anne Jits Sijbesma. Hij kreeg vijf wedstrijden schorsing aan zijn broek en ontbrak dus in de opstelling van de Bedumers. De club is overigens in beroep gegaan tegen de opgelegde straf. In de selectie ontbraken ook de geblesseerden Richard de Boer, George Deuling en Bart Apotheker. Dat het tegen Noordscheschut een heel ander gevecht zou worden liet de oefenmeester in de voorbeschouwing al weten. ‘Noordscheschut zal als collectief te werk gaan en heel veel energie en duelkracht in de wedstrijd leggen’, liet hij optekenen.
Noordscheschut behaalde pas op 27 oktober zijn eerste zege onder trainer Marc van Meel, die in Winsum ook geen onbekende verschijning is. Toen werd namelijk Broekster Boys geklopt en vorige week werd Balk geklopt. Met Nick Koster en Melvin Mol als scherprechters in de basis wist SV Bedum waar het op rekenen kon.
EERSTE HELFT
Tijdens de tweestrijd werden de woorden van Van der Wal al snel bewaarheid. De Bedumers mochten veel met de bal doen, maar wisten zich er bij tijd en wijle geen raad mee. Er werd teveel gelopen en de duels gingen te gemakkelijk verloren. Toch waren de eerste doelpogingen wel voor de gastheren. Frank Roorda haalde tot twee keer toe uit in de openingsfase van het duel, mag zag beide pogingen naast het doel van Wiebe Zinger verdwijnen. Eigenlijk was dat het qua daadkracht wel wat de thuisclub kon laten zien.De Drenten waren na een kwart wedstrijd voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Mol werd door Koster naast het doel gemikt en niet veel later eisten beide voetballers weer een hoofdrol op en andermaal was het de zeer beweeglijke en behendige Koster die de verkeerde kant van de paal uitkoos. Doelman Broekmans kreeg vervolgens een poeier van Aron Boer te verwerken. Hij bokste de bal uit de gevarenzone.Aan de andere kant werd Soeratmin Venema op avontuur gestuurd. Zijn op een inzet gelijkende voorzet was lang onderweg en belandde vervolgens op het hoofd van Nigel Bakker. De kopbal verdween over de lat.Het eerste bedrijf kroop minuut voor minuut voorbij zonder dat er nog enige aanleiding tot opwinding was. Het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo zal de verkleumde supporters waarschijnlijk als muziek in de oren hebben geklonken.

TWEEDE HELFT

Na de doelwisseling werd het spel er niet veel beter op. De eerste mogelijkheid was wel voor SV Bedum. Een voorzet van Nick Boelhouwer werd op het hoofd van Soeratmin Venema geplant. Hij kopte het leer echter recht in de handen van de Drentse doelman. Naarmate de temperatuur daalde, de schemering zijn intrede deed en de lichtmasten waren ontstoken, begonnen steeds meer mensen zich af te vragen of er nog een doelpunt begroet kon worden. En zo ja, wie van de twee teams de gelukkige zou zijn. Grote mogelijkheden vielen er in het schemerdonker amper te noteren. Het spel moest herhaaldelijk stilgelegd worden omdat er weer iemand languit op het kunstgras lag.

Meest opvallende moment in de tweede helft was het korte overleg tussen de leidsman en zijn Bedumer assistent. Iedereen vroeg zich af wat er zich binnen de lijnen had afgespeeld dat daar een onderbreking voor nodig was. Het verlossende woord kwam pas na de wedstrijd. Een van de Drenten had volgens de assistent-scheidsrechter ‘iets over ziektes’ geroepen en dat pikte de vlaggenist niet. De fluitist hoorde een en ander aan, riep de bewuste speler bij zich en vervolgens kon er weer gevoetbald worden.

Veel gebeurde er niet meer en net op het moment dat iedereen zich al met een gelijkspel leek te hebben verzoend, sloeg Noordscheschut toe. SV Bedum kon de rust kennelijk niet opbrengen om de doelpuntloze wedstrijd over de streep te trekken en kreeg nog één aanval te verwerken. Die verliep desastreus. De bal werd vanaf de rechterkant voor het doel van Jos Broekmans getrokken en door Koste steenhard binnen gekopt: 0-1. De uitbarsting van vreugde was groot en begrijpelijk, want luttele seconden na de derde aftrap van de dag floot de onpartijdige het duel de vergetelheid in. De druiven waren erg zuur voor de gastheren. Daar kon zelfs het bezoek van Sinterklaas niets aan veranderen.

Remy van der Wal: ‘Dit is erg jammer. We hebben ons laten verleiden tot een spelletje dat ons niet ligt. We hadden veel meer uit de duels moeten blijven. Noordscheschut had veel meer kracht in huis. Voor mijn gevoel was dit zo’n typische remise zonder goals.’

Zijn collega Marc van Meel vond dat Noordscheschut terecht had gewonnen. ‘We hebben als een collectief gespeeld en meer kansen gekregen. Het enige dat we verkeerd gedaan hebben is dat we alle voorzetten op het hoofd of de voeten van een tegenstander deponeerden. En ja, dat die ene in de extra tijd wel goed valt? Dan moet je een beetje geluk hebben. Ik ben er niet minder blij mee.’

* SV Bedum – Noordscheschut 0-1 (0-0). Nick Koster 0-1.

Tekst, foto en beelden van onze collega’s van EemsmondSport.

Reacties

article
126338
BEDUM – Het Noordscheschut van trainer Marc van Meel heeft op de valreep drie punten
https://winsum.nieuws.nl/sport/20181125/onnodige-nederlaag-sv-bedum-noordscheschut/
2018-11-25T14:34:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/11/25143038/svbedumnschut.jpg
Nieuws, Sport