Chantal de Boer ‘Jongere van het Jaar’

Foto: KdB

GRONINGEN – Chantal de Boer uit Winsum is gekozen tot ‘Jongere van het Jaar 2018’. De landelijke wedstrijd – er kon gestemd worden – was georganiseerd door 7Days, dé jongerenweekkrant van Nederland.

De 16-jarige Winsumse – wereldkampioen streetdance hip hop U18 – werd dinsdagmiddag bij Groningen Dance Center verrast door Henrike van Gelder en kreeg uit handen van de hoofdredacteur van 7Days de ‘Jongere van het Jaar award’ en daarnaast ook nog een fiets.

De prijs is voor een Nederlandse tiener die al heel wat heeft bereikt, een grote inspiratiebron is en van wie volwassenen nog heel wat kunnen leren.

7Days is de ‘grote broer’ van kinderkrant Kidsweek, en een Nederlands nieuwsplatform voor jongeren van twaalf tot en met achttien jaar. De krant valt 46 keer per jaar, elke vrijdag, bij abonnees op de mat. Op Sevendays.nl verschijnen dagelijks nieuwsverhalen, achtergronden, uitleg bij het nieuws, tips en how-to’s en recensies die voor jongeren relevant en interessant en nuttig zijn.

7Days zag in 2003 het licht, toen nog met de naam Kidsweek. De eerste editie verscheen op vrijdag 18 april 2003. Sinds 11 september 2009 verschijnt gaat de krant verder onder de naam 7Days.

Cookieinstellingen