Opruimen, ook PvdA en een geweldig groot feest

Foto: Bembo

Opruimen, mannen!

De verkiezingen zijn voorbij, dus, opruimen, mannen en vrouwen ook van de campagneteams. Op de kruising Warfhuisterweg/Provincialeweg in Wehe-den Hoorn begon het schitterende bouwwerk van het CDA al slijtagesporen te vertonen. De mooie toegevoegde afbeelding van lijsttrekker Kristel Rutgers was er al vanaf. En zie: een dag nadat we de foto genomen hadden, waren de noeste werkers bezig geweest de boel op te ruimen.

GemeenteBelangen meent dat ze klaar zijn met hun werk. Alleen, in De Marne zijn vijf lantaarnpaalborden verdwenen. “Misschien dat er mensen zijn die de borden als een collectors-item hebben ingepikt,” zegt GB-voorman Eltjo Dijkhuis. “Misschien worden ze later ook wel heel veel waard.”

En kijk, genietend van het weidse wijde landschap, aan de Hoorn van Wehe, met de contouren van de bronsgroen superbossage Abelstok in de verte, hangt daar hedenmorgen nog steeds een PvdA-paalbord aan een lantaarnpaal.

 Op 14 december: geweldig groot feest

Vrienden, vriendinnen, kameraden en kameraderinnen, broeders en zusters opgelet. In de publicaties van de gemeente Winsum staat dat op 14 december men kan komen ter uitzwaaien van de burgemeester en wethouders bij Sport- en Activiteitencentrum  Veldwijk aan de Onderdendamsterweg. Nou, dat is wat bescheiden gesteld. Het is een superknalfeest, vanaf 20.10 uur treedt een keur aan artiesten op: De Eendracht (orkest uit Feerwerd e.o.), Alma Loorbach (chanteuse uit Winsum), Popkoor Adorp, Geert Wolvers (covers), het beroemde levensliedkoor Biggelmee uit Winsum, de twee zangeressen The Noordjes uit Sauwerd, en de nog ten onrechte niet- bekende formatie Bert & the Bonnema’s, alles aan elkaar geregen door dj Bas Bosman. En dan de finale met World Dancers en The One and Only Chantal de Boer, supporting Sister Angeline de Boer, en Karel Dohmeyer (Grunneger sjansonjé).

Uiteraard dit alles onder het genot van bitterballen en drankjes. Roken binnen verboden.

Cookieinstellingen