Zo reageert de NAM op aardbeving met doden

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De NAM houdt rekening met rellen en grote verontwaardiging onder de burgerij wanneer er een zware aardbeving met doden en gewonden zou plaatsvinden.

Directieleden en gaslocaties worden direct beveiligd. Dat staat in het crisisplan van de NAM dat na een Wob-verzoek is gepubliceerd op de site van toezichthouder SodM. Het document uit 2017, dat ieder jaar wordt geactualiseerd, beschrijft nauwkeurig hoe het bedrijf moet handelen bij een crisis.

In het document staat verder onder meer dat NAM in de communicatie wel haar verantwoordelijkheid moet nemen, medeleven moet betuigen, maar geen schuld op zich moet nemen.

Het hele crisisplan van NAM uit 2017 is hier te vinden. Het is niet ongebruikelijk om crisisplannen voor extreme situaties te hebben. De meeste grote, risico- dragende bedrijven hebben een crisisplan in de kast liggen, maar het is ronduit stuitend dat het handjeklap over de versterkingsoperatie zo tergend langzaam verloopt terwijl de NAM in het ergste geval wel van een aardbeving met doden uitgaat.

Cookieinstellingen