Lijsttrekkersgespreksverslag komt niet eerder dan zaterdag

Foto: Bembo

Het verslag dat nog wacht

Vrienden, confraters in de journalistiek, en partijbaronnen, neemt maar even rust. Het verslag van de gesprekken van de Hogelandster politieke voormannen en vrouwen met de lijsttrekker van GemeenteBelangen laat nog eventjes op zich wachten. Had dat verslag er zo medio afgelopen dinsdag moeten zijn, het zou toch donderdag worden. En nou wordt het zaterdag.

Het verslag bevat de eerste gesprekken met elkander om te bezien of en hoe en waar de vlaggen staan, of welke richting neuzen wijze. Het is het resultaat van het rondetafelgesprek dat de lijsttrekkers vorige week vrijdag met elkaar hadden. Welingelicht melden we dat de voortgang zich vertraagd.

Kersaan, woensdagavond.

 

Gerke is weer in vorm

Hij was woensdagavond weer helemaal in vorm, die Gerke Kersaan. De veteraan van Gemeentebelangen Winsum, stond op plek negen van GemeenteBelangen Het Hogeland. Met 240 voorkeurstemmen duwden de kiezers hem naar plaats zeven in de uitslag. Er was gisteravond tijdens de vergadering van de raadsadviesgroep welhaast geen onderwerp waar Gerke zich niet tegenaan bemoeide.

Het wordt weer oud en vertrouwd in de nieuwe gemeenteraad. Eltjo Dijkhuis, op dit moment voorman van GB kan met een gerust hart wethouder worden, met Kersaan in de fractie.

Verlaten verkiezingsbord in Wehe op donderdagmorgen.

 

De steunpilaren

Hoe deden ze het, in de verkiezingen, de nummers twee en drie of nog wat op de kandidatenlijst? GB is een geval apart omdat de lijsttrekker Harald Bouman feitelijk niet beschikbaar was vanwege zijn burgemeesterschap in de Noordoostpolder. Opmerkelijk is dat Jopke Nienhuis, op nummer 50 op de lijst toch nog 50 stemmen haalt. Sandra Herkströter, wethouder in Eemsmond en beoogd wethouder, haalde voor de SP op plek 2 216 stemmen binnen. Kristel Rutgers, lijsttrekker en beoogd wethouder van het CDA haalde 1771 stemmen. De steun en stut van het CDA, Kor Berghuis, wethouder in de Marne, haalde toch 653 stemmen op. Bij de PvdA haalde Marriët de Visser, eveneens wethouder in de Marne op plek twee 452 rode stippen. Harmannus Blok, eveneens wethouder maar dan in Winsum en wethouderskandidaat, trok op plek twee bij de ChristenUnie 533 stemmen. Attje Waal raadslid in de Marne, haalde als nummer 2 181 stembriefjes binnen. Er is een wethouder-kandidaat, er circuleert een naam, maar die circuleert nog binnen de VVD. Bij GroenLinks haalde nummer 3 op de lijst, Mariska Markhorst, er 173. Aanzienlijk meer dan wethouder en beoogd wethouder kandidaat Marc Verschuren, die 74 stemmen vergaarde.

 

Cookieinstellingen