Winsum schrijft 270 brieven voor Amnesty

WINSUM – Zaterdag 8 december stonden de mensenrechten weer centraal in het Kinderboekenhuis in Winsum. Amnesty International Winsum organiseerde er de jaarlijkse schrijfactie. Steeds weer schoven er mensen aan om een brief te schrijven aan autoriteiten in o.a. Iran, Zuid-Afrika en Venezuela om hen op te roepen de mensenrechten te respecteren. Centraal stonden dit jaar 8 vrouwen die onterecht gevangen zitten of bedreigd worden. Deze vrouwen krijgen ook kaarten uit Winsum met bemoedigende woorden.

De derde Winsumse schrijfmarathon werd weer goed bezocht. In drie uur tijd werden er 270 brieven en kaarten geschreven. Sommigen schreven aan iedereen, zoals wethouder Bert Westerink. Een van deze doorzetters zei: “Het geeft je toch een extra goed gevoel als je voor iedereen iets hebt kunnen doen.”
Anderen kwamen snel even een kaartje schrijven en droegen zo ook bij aan de schrijfestafette en de gezellige sfeer. “Wie had gedacht dat ik ooit nog eens een kaart zou sturen naar een linkse feministe!” zei een man die voor het eerst meedeed. Er waren ook veel bekende gezichten, waaronder wethouder Marc Verschuren die voor de derde keer aan de schrijfmarathon meedeed.
De schrijvers kwamen niet alleen uit Winsum. Oók Adorp, Sauwerd, Eenrum en Saaksumhuizen waren vertegenwoordigd. De jongste schrijfster was dit jaar Vera van 7 jaar. Ze maakte een prachtige kaart voor Atema Daemi, die in Iran in de cel zit omdat ze protesteerde tegen de doodstraf. Vera kwam met haar moeder mee en zo waren er opvallend veel moeders en dochters die samen schreven. Een hart voor de mensenrechten wordt kennelijk doorgegeven van generatie op generatie.
De Print stelde weer winterse kaarten van Winsum gratis ter beschikking en het Kinderboekenhuis de ruimte. De organisatie bedankte hen en alle schrijvers bedanken voor hun geweldige inzet.
Cookieinstellingen