Kerst Inloop concert in Uithuizen

Klaas Spekken
Foto: Dick Stoppels

Zaterdag 15 december organiseert de Handels Vereniging Uithuizen een gratis toegankelijk Kerst-inloop Concert in de Gereformeerde kerk (de Zionskerk) in Uithuizen. Met een drietal zeer verschillende groepen/artiesten is men er in geslaagd om deze middag een zeer gevarieerd muzikaal programma te kunnen presenteren.

De lokale inbreng komt van de Jeugdband Immanuël uit Uithuizermeeden. Brassband Immanuël, op het Hogeland zeker geen onbekende brassband, heeft in de gaten dat de jeugd de toekomst heeft. Ze hebben dan ook een jeugdorkest waar veel aandacht aan wordt besteed. Zij zullen deze middag in een grote bezetting, aangevuld met enkele leden van het grote orkest, veel kerstliedjes ten gehore brengen. Vorige week zaterdag waren ze ook al te horen tijdens een mede door de HVU mogelijk gemaakte muzikale middag tijdens de KerstFair en daar waren zeer positieve reacties te horen.

Het Trio Moorland (Ria Pronk – zang, Haye de Jong – gitaar en Laurens van Venrooij -, contrabas) speelt (akoestische) Americana, een beetje blues, een vleugje folk, een snufje country met een jazzy twist. Zij speelt covers met smoel en eigen werk, veelal in het Engels maar soms ook in haar moerstaal.
Moorland neemt je mee op reis met de Eastbound Train. Reisdoel Amerika. Ze maken een tussenstop in Londen en zetten koers richting Montana met de Westenwind in de rug en de Cajun Moon aan de hemel. Moorland vertelt haar eigen verhalen, maar ook verhalen van anderen, over verloren liefdes, een schimmige carwash, winnen, verliezen en zomerse dagen die uiteindelijke overgaan in de herfst en je bij Kerst brengen.

Klaas Spekken uit de mooie streek Westerwolde wordt deze middag begeleid door Vincent Grit op de piano. Klaas is een allround zanger met een prachtige stem die veel bekendheid geniet door zijn prachtige Groningstalige luisterliedjes. Maar ook uitstapjes naar andere genres (American Songbook, Musicals, Ierse en folk-songs) gaat hij niet uit de weg. Deze middag zullen vele kerstklassiekers op het repertoire staan.

Deze drie muzikale acts zullen de aanwezigen ongetwijfeld in kerststemming brengen of deze sfeer weten te versterken. Afwisselend zullen ze voor u optreden in de Zionskerk aan de Hoofdstraat Oost 18 in Uithuizen. In de Kandelaar kunt een kop koffie/thee of een consumptie nuttigen.

Reacties