Reünie HHC Uithuizen zeer geslaagd

Foto: HogelandNieuws

UITHUIZEN – Met ruim 500 reünisten heeft Het Hogeland College (HHC) Uithuizen afgelopen donderdag een uiterst geslaagde reünie beleefd in het kader van het 150-jarig bestaan van voorheen de ULO, de Alberda Mavo, de LTS en het huidige HHC. Van heinde en verre waren de oud-leerlingen en (oud-)personeelsleden naar Uithuizen gekomen om vooral dat te doen waar een reünie voor bedoeld is: elkaar weer ontmoeten, bijpraten, foto’s maken en feest vieren. 

De reünie-commissie, bestaande uit Marijke Romkema, Karel Vlak, Dirk van Alteren, Linda van Dijk, Marjolein van Elk, Jojanneke Mihl, Sanne Brontsema-Scholtens en Eppe Scholtens, hadden dan ook na een maandenlange voorbereiding, een gevarieerd programma opgezet. Daarbij was de school op zeer sfeervolle wijze ingericht en versierd. Zo waren diverse lokalen, met hulp van Boerma’s Antiekhoeve, helemaal ingericht in stijl van de jaren 50/60, 70, 80 en 90+. Ook de daar gedraaide muziek was helemaal afgestemd op de jaren, waarin de reünisten toen hun schooltijd beleefden.

Na de uitstekend verzorgde stamppot- en chinese buffetten, gingen de reünisten naar de diverse lokalen, om onder leiding van een (oud-)docent de meet & greet momenten te beleven. Daar werden dierbare en misschien ook minder dierbare herinneringen herbeleefd en besproken. Dit gebeurde ook in ‘het proathoeske’ dat was ingericht door Samen in Beeld (SiB) TV. Veel leerlingen en docenten vertelden daar over memorabele momenten uit hun schooltijd en daarvan werd door SIB TV opnamen gemaakt, die zullen worden verwerkt in een compilatie die in januari naar alle reünisten zal worden gestuurd.

Conrector Karel Vlak heette de reünisten, in een korte officieel gedeelte, van harte welkom en vertelde overigens dat de school in Uithuizen niet 150, maar eigenlijk al 151 jaar bestond. Aansluitend was er een muzikale bijdrage waarin pianist en oud-docent Harold van Hees en Sander Koning een prachtig, door Eppe Scholtens geschreven, reünie-lied brachten. Het refrein van dat lied werd door honderden kelen luid meegezongen. Daarna beleefden de reünisten nog een zeer gezellig feest. Oud-HHC leerling en inmiddels landelijk bekende artiest Stevan Bloema uit Roodeschool vermaakte de aanwezigen met een set van zijn bekendste nummers. De voetjes werden uiteindelijk van de vloer gebracht onder leiding van DJ Asjhok en zijn crew.

Na afloop werd de reünie-commissie nog even in het zonnetje gezet en sprak commissievoorzitter Marijke Romkema de treffende woorden: ‘ Wat was dit een fantastische reünie en wat waren jullie allemaal geweldig!’

Cookieinstellingen