Koninklijke onderscheiding voor Nico Werkman

Foto:
WINSUM – Tijdens de afgelopen vrijdag gehouden laatste raadsvergadering van de gemeente Winsum is Nico Werkman uit Baflo Koninklijk onderscheiden. Werkman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 
Na jarenlang het CDA te hebben gediend in de gemeenteraad en de Provinciale Staten en twee periodes wethouderschap, stapte Werkman uit de CDA- fractie en ging verder als CDW2.0.
Bij de onlangs gehouden gemeenteraadsverkiezingen voor Het Hogeland wilde Werkman nog een laatste ‘kunststukje’ opvoeren met ‘zijn’ Hogeland Lokaal Centraal. De partij slaagde er niet in om een zetel te bemachtigen, tot groot verdriet van de ‘cijferprofessor’ oet Bavvelt.
Nico Werkman is op meer terreinen actief: secretaris van damvereniging Warffum,  voorzitter van de Provinciaal Groninger Dambond, voorzitter van de Stichting Uitvaartcentrum Baflo en voorzitter van de Algemene Oranjevereniging Baflo.
Burgemeester Michels speldde Werkman de onderscheiding op ’s middags op. ’s Avonds tijdens het afscheidsfeest bij Veldwijk glinsterende het versiersel nog prominent op Nico’s revers.
Cookieinstellingen