Walking Football in opmars

SAUWERD/WINSUM – Woensdag 24 september 2014 werd bij de voetbalvereniging SIOS in Sauwerd een voorzichtig begin gemaakt met “Walking football”.

Bij ‘walking football’ wordt er niet gerend maar gelopen op het veld en de bal mag niet boven kniehoogte komen. Doordat er minder kans is op blessures, is ‘walking football’ erg geschikt voor wat oudere sporters die op een verantwoorde manier aan hun conditie willen werken.

Anderhalf jaar geleden werd samenwerking gezocht en verkregen met de VV Winsum. In totaal zijn er nu zo’n 15 deelnemers.

Om de 14 dagen wordt er gewisseld tussen Sauwerd (SIOS-veld) en Winsum (Hunsingo-veld). Bij slecht weer kan gebruik worden gemaakt van de sporthal in Sauwerd. Getraind wordt er elke vrijdag ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Vrijdagochtend, 28 december 2018, was er in de Onstaheerd in Sauwerd een ‘nieuwjaarsbijeenkomst’ van de leden. Even een genoeglijk samenzijn onder het genot van koffie, thee en een nieuwjaarsrolletje. De club kan nog wel wat nieuwe leden gebruiken, niet alleen mannen maar ook vrouwen. Momenteel is er één dame actief als walking footballer. Zie hiertoe onderstaande poster:

 

 

Cookieinstellingen