Carbid schieten Eemsmond: groot feest Uithuizen 

Foto: HogelandNieuws
HET HOGELAND – Het carbid schieten in gemeente Eemsmond was op verschillende plaatsen een groot succes.
In Warffum waren de carbid- schutters op twee plaatsen actief.
Een kleine groep had zich verzameld op de Woldering . De mannen hadden de grootste lol met hun bussen en knalden er lustig op los. (Zie filmpje)
Verderop, op de A.G. Bellstraat was een grotere groep bijeengekomen. De carbidbussen waren ook wat groter en de stapel van kratjes bier evenzo. De mannen en dames hadden voldoende ingeslagen om er een mooie oudjaarsdag van te maken. (Zie filmpje) Er waren zulke harde knallen bij dat de luchtdruk de trommelvliezen deed rammelen.
In Uithuizen was de mooiste plek om van de donderbussen te genieten, de Ommelandenweg. Een tiental bussen, een net om de ballen tegen te houden, een grote overdekte podiumwagen, een bar, zelfs aan een toilet was gedacht. De knallen waren enorm en de schutters namen haast geen pauzes.
‘Niet veel publiek voor zoveel werk?’ vroeg onze verslaggever aan de kopman van het Uithuizen Carbid Team. ‘Kom vanmiddag om een uur of drie maar even terug’ lachtte hij geheimzinnig, maar uitnodigend genoeg om rond drie uur nog even te gaan kijken, en niet voor niets: wat een gezelligheid!
Zeker 100 mensen, zanger Klaus en DJ Kees Koster maakten er een prachtig feestje van. (Zie filmpje)
De winnaar van het carbid schieten in Het Hogeland is het Uithuizen Carbid Team geworden. Het team kan een sponsorbijdrage van € 50.00 van HogelandNieuws tegemoet zien.

 

Cookieinstellingen