Kerstbomen inzamelen gemeente Het Hogeland

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Nu de feestdagen achter de rug zijn, wilt u vast van uw kerstboom af. Omdat de informatie die we hierover eerder deelden niet helemaal volledig was, leest u in onderstaand bericht hoe u uw kerstboom kunt inleveren.

In het gebied van De Marne en Eemsmond worden geen kerstbomen opgehaald. Wel kan de kerstboom aangeboden worden in de groene container. Let er dan op dat hij in de groene container past en er niet uit steekt. De Marne heeft de reguliere groeninzameling op 8 januari en Eemsmond op 4 januari.

In het gebied van Bedum worden vandaag (2 januari) de kerstbomen opgehaald bij de straten waar op maandag, dinsdag of woensdag het huisvuil wordt opgehaald. Morgen (3 januari) worden de kerstbomen opgehaald in de straten waar het huisvuil op donderdag en vrijdag wordt ingezameld. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden, maar de kerstboom moet wel aan de straat aangeboden worden. In Bedum staat op de afvalwijzer 3 en 4 januari 2019, maar dit is dus niet juist.

In het gebied van Winsum worden deze week en volgende week de kerstbomen opgehaald. Er is geen ophaaldag per dorp, elke dag wordt een ronde door alle dorpen gedaan en kunt u de kerstboom aan de straat plaatsen.

Wanneer er geen kerstboom wordt opgehaald of u vergeet hem aan te bieden, dan kunt u de boom naar de milieustraat brengen. Wanneer het mogelijk is om een kerstboom kleiner te maken, dan kunt u deze aanleveren in de groene container.

Cookieinstellingen