OPRUIMACTIES DIJKEN DIT WEEKEND

Ook de mensen van Cosis Winsum staken de handen uit de mouwen
Ook de mensen van Cosis Winsum staken de handen uit de mouwen
Foto: HogelandNieuws

PIETERBUREN – Dit weekend zijn medewerkers van Zeehondencentrum Pieterburen op zee om troep op te ruimen. Intussen kan iedereen op de dijk doorgaan met opruimen. Er staan containers klaar  op de parkeerplaats west van de sluis in Lauwersoog en op de parkeerplaats in Pieterburen.

Voor andere locaties geldt: pak alles zo goed mogelijk in en leg het aan de binnenkant van de dijk langs de dijk. De gemeenten rijden dit weekend met auto’s om het op te halen. Bij vragen: bel 0595-526526 tussen 9:00-17:00 uur.

Tekst: Zeehondencentrum Pieterburen.

Opruimactie strand Schiermonnikoog

Op het strand van Schiermonnikoog zijn 3 containers en heel veel spullen aangespoeld. Wilt u helpen opruimen? Dat kan. Graag!

– Bij de strandovergangen Noderstraun (einde Badweg) en de Marlijn (einde Pr. Bernhardweg) liggen vuilniszakken. Neem er een paar mee om het strand op te gaan.

– Loop tijdens het opruimen richting het oosten.

– Zet gevulde zakken op een rij op het strand en/of op hopen (boven de vloedlijn), zodat deze kunnen worden opgehaald door voertuigen.

– Zorg zelf voor eten en drinken.

– Zorg voor warme kleding.

– Zorg dat u voor het donker van het strand af bent en dat u op tijd weer terugloopt. Er zijn geen voertuigen op het eiland die u op het strand kunnen vervoeren.

– Zaterdag 5 januari rijden er extra bussen naar strandopgang Marlijn. Deze vertrekken ná de reguliere busroute. U kunt wachten in het havengebouw van Wagenborg.

– In de bus hoort u hoe laat de bussen `s middags vertrekken zodat u de boot kunt halen.

– Blijf alert op gevaarlijke stoffen. Bel dan direct 112.

Tekst: Waddenzee

Vervoer naar Schiermonnikoog

Mensen die dit weekend willen helpen opruimen op de stranden van Schiermonnikoog kunnen zaterdag en zondag gratis vanuit Groningen met lijn 163 naar Lauwersoog. Voor de bootreis geldt een gereduceerd tarief van 6.00 euro.
Met de actie willen Qbuzz, het OV Bureau Groningen-Drenthe en rederij Wagenborgen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om te helpen.

Cookieinstellingen