Open dag Terra Winsum

Foto: Terra

WINSUM – Terra Winsum organiseert op woensdag 23 januari een open dag voor vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs.

Tijdens de open dag krijgen leerlingen en ouders of verzorgers informatie over de school en is er volop de gelegenheid om sfeer te proeven. Met allerlei activiteiten wil men dat de bezoekers een goed beeld krijgen van de lessen en activiteiten van Terra. Er is gelegenheid om kennis te maken met docenten en met leerlingen te spreken, zo meldt de school in een persbericht.

De vmbo-groen is “een veelzijdige opleiding. Binnen het vmbo-groen zijn er verschillende leerwegen die aansluiten bij de capaciteiten van de leerling. Natuurlijk zijn er theorievakken, maar daarnaast zijn er veel praktische projecten en stages. Dat betekent meekijken bij allerlei interessante organisaties en bedrijven,” zo stelt men.

Het Groene Lyceum is een leerroute “voor leerlingen die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. Het is voor leerlingen met een tl/havo, havo of havo/vwo advies.” Het Groene Lyceum leidt op voor een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee hebben de leerlingen dus een startbewijs voor het hbo.”  De open dag voor het vmbo-groen en het Groene Lyceum vindt plaats op de locatie Hamrik in Winsum. 

Aan de Onderdendamsterweg zit de locatie voor praktijkonderwijs. “Het is een overzichtelijke en ruime locatie, waarin ook weer de natuur een belangrijke plek inneemt. De meeste leerlingen zitten vijf jaar op Praktijkonderwijs. Er zijn verschillende richtingen binnen het Praktijkonderwijs waar de leerling uit kan kiezen zoals Techniek, Groen en Handel & Zorg,” aldus het persbericht.

De informatiedag vindt plaats ‘s middags van half twee tot vijf uur en ’s avonds van half zeven tot negen uur.

Cookieinstellingen