Strooidienst Het Hogeland bezoekt de Tiggeldobbe

Kinderen krijgen uitleg
Kinderen krijgen uitleg
Foto: Gem. Het Hogeland

WINSUM – Groep 1 en 2 van de Tiggeldobbe in Winsum kregen woensdag bezoek van de strijdgroep van gemeente Het Hogeland.

Anne Lenze van der Veen was met een heuse strooiwagen naar de school gekomen. Het werkbezoek vond plaats in het kader van het thema ‘verkeer’. Eerder hadden een politieman en een vrachtwagenchauffeur over hun werk en het verkeer verteld, maar de strooidienst kwam, gezien de weersomstandigheden, natuurlijk op een mooi moment.

Van de Veen vertelde eerst in de klas over zijn werk om vervolgens met de kinderen de strooiwagen met schuiver te bekijken. Een aantal kinderen mochten in de strooiwagen zitten en zelfs de schuif even bedienen, hoe stoer is dat! Van de Veen gaf nog een demonstratie en nam pas afscheid toen het schoolplein helemaal sneeuwvrij was. De kinderen kregen als aandenken een mooie drinkbeker van gemeente Het Hogeland.

Gladheidscoördinator van gemeente Het Hogeland (locatie Winsum), Henk Dijkstra sprak over een geslaagd werkbezoek.

Anne Lenze van der Veen: “Ik vond het hartstikke leuk. Ik heb verteld over het strooien, de wagens en het zout. Er waren ook een paar leuke vragen: “Als u ’s nachts strooit, slaapt u dan overdag” en “Hoe komt u aan zoveel zout”, denkend aan de pot zout in het keukenkastje.

Cookieinstellingen