Lekker appeltje voor Colourful Het Hogeland

Een blije Jenny van der Werf toont trots de cheque
Een blije Jenny van der Werf toont trots de cheque
Foto: St. Colourful Het Hogeland

HET HOGELAND – De Groningse leefbaarheidsprojecten Kledingbank Maxima en Wedde dat t Lukt! dingen nog steeds mee naar de Appeltjes van Oranje en de hoofdprijzen van Nederlandse Oranjefonds. Stichting Colourful het Hogeland viel af, maar ontving wel, net als alle andere genomineerden, een mooie cheque van 1500 euro.

Kledingbank Maxima voor minima

Kledingbank Maxima zamelt op verschillende plaatsen, waaronder in Winsum, in onze provincie kleding in voor minima.

Ouderen zo lang mogelijk thuis

Wedde dat t Lukt! probeert in Wedde, Vriescheloo en Veelerveen ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.

Kledingbank Maxima en Wedde dat t Lukt! zijn met 10 andere organisaties in Nederland genomineerd voor drie prijzen van de zogeheten Appeltjes van Oranje.

Niemand alleen

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)! Dat betekent dat de genomineerden allemaal op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Op 23 mei reikt Koningin Maxima, beschermvrouwe van het Oranjefonds, de ‘Appeltjes’ uit op Paleis Noordeinde.

Cookieinstellingen