Warffumers krijgen huiskamercafé terug

WARFFUM – De twee initiatiefnemers van het Huiskamercafé in Warffum Jan Dirk Gardenier en Henk van Welzen hebben zaterdag hun oorspronkelijke plan om het café ‘terug te geven’ aan het dorp waargemaakt. In een gezellige ambiance werd dit met de terugtreding van deze beide bestuursleden een feit en werd een nieuw bestuur benoemd bestaande uit Marianne te Velde, Henk Havenga en Janneke Goossen.

De voorzitter van de Raad van Toezicht Hendricus Kooi sprak op zijn geheel eigen wijze een grote groep belangstellenden toe.
Leden van de cabaretgroep Auth & Tiek omlijstten de vrolijke gebeurtenis. Daarbij werd een grote ingelijste fotocollage door Gardenier en Van Welzen onthuld. De hele ontwikkeling van het Huiskamercafé was op zo’n negentig foto’s te zien. Vanaf het allereerste begin toen het gebouw min of meer op instorten stond tot het harde werk van de vrijwilligers die het café afbraken en weer als nieuw opbouwden en van de officiële opening tot een serie activiteiten tot eind 2018.
Leden van Auth & Tiek voorzagen de beide pioniers van een ‘medaille’ met de tekst Held van de Huiskamer.

Daarna werden de bezoekers naar buiten gestuurd waar de initiatiefnemers onder tromgeroffel de eerste en enige officiële Huiskamercafévlag in top mochten hijsen.
Gardenier en Van Welzen bedeelden hun opvolgers met een paar kleine cadeautjes, vertelden enkele anekdotes uit die hectische tijd van bijna vijf jaar verbouwing.
Vanaf nu is de bestuursstructuur van het Huiskamercafé veel breder dan hij was. Een driemansbestuur met daarboven een Raad van Toezicht. Onder het bestuur bevinden zich de commissies. Een voor onderhoud van het pand, een voor activiteiten, een die het beheer van het café heeft en een publiciteitscommissie.

Gezien de telkens weer grote opkomst bij allerlei activiteiten is het Huiskamercafé uitermate succesvol. Daarom zal er door worden gegaan op de ingeslagen weg van kleine concerten, filmavonden, culturele activiteiten en natuurlijk de huisvesting van de damvereniging, de Laatstevrijdagavondclub en de kunstenaarssociëteit De Groninger Kroon. Daarnaast de stamtafel op zaterdagmiddag en incidentele zaken als klaverjassen, cursussen en de boekenmarkt.
Het Huiskamercafé staat vanaf nu volledig ter beschikking van het dorp en voor iedereen die een activiteit wil organiseren. Wat in 2013 nog een zielige bouwval was is anno 2019 een bruisend, maar klein, activiteitencafé. En na de grote opknapbeurt is tegelijk het aanzien van het Noorderkerkpad ook aanzienlijk verbeterd.

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen