De avonturen van de Barrel Challengers uit Warffum 7

Foto:
WARFFUM/ SCANDINAVIË –  Kwamen de vier Warffumers donderdag door de alternatieve route nog van een koude kermis thuis, vrijdagmorgen begon met een koude douche, geen warm water in het huisje. Misschien wel zo goed na de stevige borrel van de avond er voor. Vervolgens kregen de vier te maken met een hilarisch toilet, dat op de lachspieren werkte. Alles wat ze in het toilet deponeerden, waaronder de wortelsoep (zie gisteren) verdween achter een klep en werd verbrand.
Als er iets uitkomt, moet er ook weer wat in. In dit geval een typisch Noorse lekkernij, een wafel met boter en bruine kaas met een goede kop koffie . Omdat de Challengers donderdag te laat aankwamen,  waren ze niet in de gelegenheid om de route en de opdrachten te halen.
De organisatie was wel ingelicht en de avonturiers hadden een app gestuurd, maar kregen helaas geen reactie. Het werd dan ook een echte barreltocht: gladde wegen, ijswegen, veel sneeuw en uiteindelijk een echte sneeuwstorm. Team Big Mountain was ineens alle koelvloeistof kwijt. Er werd nieuwe geregeld en gevuld. Ook de turbo weigerde af en toe dienst, dat leverde problemen op bij omhooglopende wegen.
De vier zijn hevig wel erg teleurgesteld, dat ze na 4000 kilometer nog geen enkele rendier, overvliegende skieer, eland of knert gezien hebben.
De tweede teleurstelling kwam ’s avonds in de supermarkt. De vier wilden even wat biertjes scoren, maar werden door de verkoopster op de vingers getikt, er is na 20.00 uur in Noorwegen geen bier meer te krijgen. Wordt vervolgd!

Cookieinstellingen