Kegels en Pegels

Foto: Nowere Man

Na ieder feest komt altijd de kater en daarna de rekening. Zo ook de feesten om het afscheid van de oude gemeenten, inmiddels historische gemeenten, te vieren. Na de Kegel komt altijd de Pegel, zoals een oud Latijns spreekwoord ons leert. 

Eens even bellen met de afdeling communicatie van Het Hogeland. De gemeente De Marne gaf voor het volksfeest en het afscheid van de bestuurders 109 duizend euro uit. Daar stond 75.000 voor op de begroting. Winsum taste voor 16 duizend in de portefeuille voor het feest bij sportcentrum Veldwijk.

De totale kosten van al die activiteiten in Bedum belopen ongeveer 60.000 euro. De inwoners van de toenmalige gemeente Bedum hebben nog iets tegoed. Iets wat overigens weer los staat van het festival ‘Bedum Broest’. De kosten van dat wat nog in het vat zit, bedragen ongeveer 5.000 euro. De gemeenteraad had voor alle activiteiten 75.000 euro uitgetrokken. Er blijft dus zo’n 10.000 euro over.

De feesttent van De Marne.

De gemeente Eemsmond gaf 80 duizend uit aan Adieu Eemsmond en 75 duizend voor het afscheid van de raad, de burgemeester en de wethouders. Het totale bedrag is nu 155 maar dat zal, zo schat de voorlichter, oplopen tot 175.000  inclusief die rekeningen die nog komen.

Even niet mopperen over Eemsmond, mensen. Het was de gemeente met het mooiste uitzicht.

Nou, het heeft een mooie cent gekost maar we hebben er toch met zijn allen mooie feesten gehad./BM

Cookieinstellingen