WinterLoop Bedum: benefietavond een groot succes

BEDUM – In een overvol Grand café Koning en restaurant Caenerij in Bedum  kwamen dinsdagavond ruim 100 voornamelijk ondernemers bijeen om de aftrap mee te maken van de negende editie van de Winterloop Bedum, die komend weekend wordt gehouden.De benefietavond werd alweer voor de derde keer door Gerrit & Josien Koning aangeboden aan de Bedumer Winterloop. In zijn welkomstwoord bedankte de voorzitter van Stichting WinterLoop Bedum Klaes Hoekstra het sympathieke ondernemerspaar niet alleen voor de bijdrage, maar óók voor de raad en daad bij het opzetten van het geweldige evenement. Hoekstra: “Zij dragen de Stichting  al vanaf het begin een warm hart toe.”

 

Na zijn welkomstwoord gaf Hoekstra de microfoon over aan zanger/ cabaretier Arno van der Heyden. Arno is al jaren ambassadeur van het UMCG Kanker Researchfonds en uit dien hoofde was hij aanwezig om een aantal gasten te interviewen en de aanwezigen te entertainen. Arno: “Ik ben hier voor gestrikt, maar doe het met liefde. Ik had wel van de Winterloop Bedum gehoord, maar ben er nog nooit geweest. Daarom is het fijn om hier vanavond te zijn.”

In het interview met Klaes Hoekstra keek Arno vooruit naar het komende weekend. Klaes Hoekstra:” De organisatie is rond. Er zijn weer veel activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen. Ik kijk erg uit naar de stratenloop, met als thema  ‘vrouger‘. Het zou mooi zijn als er veel straten meedoen en de bewoners in oude dracht gaan meelopen. Hoe maller uitgedost, des te leuker.”

Gemeente Het Hogeland werd op de benefietavond vertegenwoordigd door burgemeester Henk Jan Bolding en wethouders Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Kristel en Mariëtte gaan zaterdag meedoen aan de stilettorun en vertelden over hun voorbereiding.

Henk Jan Bolding, is nog maar kort waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente,  maar vertelde dat hij het Hogeland goed kent van het wielrennen. Op de vraag van Arno of de waarnemer ook de burgemeester kan worden, antwoordde Bolding positief, maar voegde er aan toe ‘daar niet mee bezig te zijn’. ‘Misschien wil de raad wel een vrouw van midden 30 en dan kom ik toch te kort’, grapte de sympathieke burgemeester. Holding schreef een stuk in het WinterLoop- krantje en prees daarin de samenhorigheid in de dorpen, in dit geval Bedum. ‘Kop der veur! en handen uit de mouwen!’ vindt de burgemeester tekenend voor de gemeente. ‘Ik weet niet of Erica van Lente ook komt meedoen met de stilettorun, maar als ze komt ga haar persoonlijk aanmoedigen.’ De burgemeester gaat zelf meedoen aan het spinnen.

 

De uitstekende regionale gerechten, samengesteld en bereid door chef kok Richard en zijn team, waren om te smullen, net als de interviews met Dr. Harry Groen en Dr. Carolien Schroder, van het UMCG Kanker Recearch Fonds.

Harry Groen gaf in begrijpelijke woorden uitleg over het project dat door de WinterLoop 2016 is ondersteund, de aanschaf van micro- zeefjes om circulerende tumorcellen te verzamelen zodat behandelsucces  kankerpatiënten beter voorspeld kan worden.

Harry Groen: ‘Door zo’n zeefje te gebruiken, blijven kankercellen hangen en ‘fietst’ de rest erlangs. Patiënten hoeven geen vervelende puncties meer te ondergaan om achter het soort kanker te komen.’

Dr. Carolien Schroder vertelde over haar onderzoek naar borstkanker. Dit is één van de project waar de WinterLoop dit jaar haar best voor gaat doen.

Al met al een zeer geslaagde avond waar door de aanwezigen, hoofdzakelijk ondernemers uit Bedum, bijna € 10.000,- bij elkaar is gebracht.

Cookieinstellingen