Eerste kwinkslagje van wethouder Dijkhuis

Foto: Nowere Man

De primeur voor het eerste steggeltje in de nieuwe gemeenteraad – het is de laatste keer dat we dat nieuw noemen – was voor wethouder Eltjo Dijkhuis van GBHH, Gemeentebelangen Het Hogeland.

Op zijn schouders torsend de portefeuille financiën, kreeg hij bij het punt Financiële Verordening gemeente Het Hogeland, een tamelijk droog stuk, een heus amendement voor de kiezen. Van Kor Berghuis, CDA-er en voormalig wethouder van financiën in de gemeente De Marne. In dat stuk staat een post onvoorzien van 100.000 euro.

Dijkhuis bezig met het kwinkslagje. 

Volgens Berghuis behoort de hoogte van de post onvoorzien in de begroting te staan en berekend te worden aan de hand van de financiële situatie van de gemeente. Dijkhuis noemde dit bedrag een ‘minimumbedrag om juist de discussie daarover te voorkomen.” En het was meteen zijn moment om de eerste kwinkslag uit te delen. “In het amendement staat een verkeerd nummer van het artikel waar het over gaat. De heer Berghuis moet dat wel veranderen anders nemen we een besluit over een verkeerd onderwerp,” zo zei hij terloops. Ja, het is even wennen met deze wethouder die eerder als fractie-voorzitter in de Eemsmondse raad over niet alles beschikte maar wel over een ongelimiteerde feitenkennis.

Na een schorsing kwam het amendement in stemming en werd het verworpen met alleen het CDA, GroenLinks en de CU vóór./BM

Cookieinstellingen