Vrijwilligers van De Dorpswinkel in het -etens- zonnetje

SAUWERD – Als waardering voor de vrijwilligers van de Dorpswinkel was door het bestuur van de stichting Dorpencoöperatie gisteravond, 1 februari 2019, een etentje voor hen georganiseerd.

Zoals bekend kan er elke vrijdagavond in De Dorpswinkel voor een klein bedrag een maaltijd worden genoten. Gemaakt door vrijwilligers met deels ingrediënten die niet meer verkocht mogen worden en in de vuilnisbak zouden belanden.

Rond de klok van 17.30 schoven een 16-tal vrijwilligers aan aan de dorpstafel. De -vrijwillige- koks hadden weer een heerlijk 3 gangen menu samengesteld.

Na de maaltijd schoof ook het personeel van de winkel zich bij het gezelschap aan. Reden daartoe was dat het bestuur de politie had uitgenodigd om een en ander te vertellen. Wijkagent (buurtagent) Jan Werner nam de honneurs voor de politie waar.

Hij ging nader in op de onderwerpen: winkeldiefstal, agressie en winkeloverval en hoe te handelen in dergelijke gevallen. Uiteraard was het ook een kennismaking met het personeel en de vrijwilligers. Er is nu een gezicht bij. Overigens deelde Jan Werner nog mee dat over ca. 4 jaar er in Winsum weer een heus politiebureau komt (met een 40 agenten) die de nieuwe gemeente Het Hogeland zal gaan bedienen. Zoals bekend is het hoofdbureau nu nog gevestigd in Zuidhorn (gemeente Westerkwartier). Jan Werner is buurtagent voor delen van de oude gemeente Winsum.

Het bezoek en de verhalen/adviezen werden zeer op prijs gesteld.

Tekst en foto’s: Auwert Postmus

 

Cookieinstellingen